ХАРЧУВАННЯ ДИТИНИ 7-11 РОКІВ – Талассо і дієти

      Коментарі Вимкнено до ХАРЧУВАННЯ ДИТИНИ 7-11 РОКІВ – Талассо і дієти

ХАРЧУВАННЯ ДИТИНИ 7-11 РОКІВ – Талассо і дієти

ХАРЧУВАННЯ ДИТИНИ 7-11 РОКІВ

На харчування дитини цього віку слід звернути особливо пильну увагу. Як ви розумієте, це дуже важливий і відповідальний період у його житті. Дитина починає вчитися в школі, і у нього з’являються нові обов’язки як у навчанні, так і в допомоги батькам по дому. Це швидко стомлює. Природно, що для дітей цього віку правильне, збалансоване харчування вкрай необхідно, адже саме із зміною режиму дня у нього можливе погіршення загального самопочуття.

Якщо в раціон не включати рибу, що містить життєво важливі вітаміни (особливо А і В2), це може призвести до неприємних наслідків, що негативно позначається на успішності. Так, наприклад, нестача вітаміну А, яким так багата риба, здатний привести до швидкої стомлюваності, а дефіцит вітаміну В2 – до головних болів. З цього випливає, що виключати рибні страви з раціону школяра ні в якому разі не можна. У той же час не можна не враховувати, що його меню неодмінно має бути повноцінним і містити в собі інші цінні продукти (фрукти, овочі, молоко, тваринні і рослинні жири і т. д.).

Щоб допомогти вам врахувати всі вікові особливості дитини, я пропоную зразкову тижневе меню. Ознайомтеся з них уважніше. Зовсім необов’язково слідувати запропонованій схемі з великою точністю. Набагато краще зрозуміти загальні принципи складання меню: раціональне використання в його складі всіх продуктів, необхідних дитині, активне включення морських продуктів і регулярне чергування їх з іншою їжею.

тижневе меню ДЛЯ ДИТИНИ 7-11 РОКІВ понеділок

СНІДАНОК Какао з молоком – 250 г, хліб з маслом – 100 р.

ОБІД Рибне суфле – 100 г, овочеве рагу – 100 г, фрукти (відповідно сезону).

ПОЛДНИК Йогурт – 80 г, булочка з варенням, сезонні фрукти.

ВЕЧЕРЯ Рис з м’ясом і підливою – 150 г, сир – 60 г, фрукти.

вівторок

СНІДАНОК Грінки з сиром – 100 г, чай – 250 р.

ОБІД Суп з морської риби з овочами – 200 г, печінка тріски – 50 г, макарони з сиром – 150 г, сік яблучний – 200 р.

ПОЛДНИК Сир – 150 г, фрукти.

ВЕЧЕРЯ Овочевий салат – 250 г, запіканка з манної крупи – 200 г, чай – 200 р.

середу

СНІДАНОК Йогурт – 80 г, печиво – 80 г, фрукти.

ОБІД Салат з буряка з яблуками – 250 г, овочевий суп на рибному бульйоні – 300 г, печеня з яловичини з квасолею – 250 г, сир – 50 г, фрукти.

ПОЛДНИК Молоко – 200 г, хліб з медом.

ВЕЧЕРЯ Пиріг з рибою – 300 г, рагу з овочів – 150 г, чай – 250 г, фрукти.

четвер

СНІДАНОК Бутерброд з сиром, яйце, зварене круто – 1 шт. фруктовий сік – 250 р.

ОБІД Суп з вермішеллю – 250 г, відварна риба під маринадом – 80 г, картопляне пюре – 200 г, компот – 250 р.

ПОЛДНИК Молоко – 250 г, бісквіт або булочка.

ВЕЧЕРЯ Кабачкова ікра – 200 г, салат з відвареної картоплі та крабових паличок або м’яса креветок – 150 г, бутерброд з шинкою – 60 г.

п’ятницю

СНІДАНОК Кефір – 250 г, тістечко або рогалик, фрукти сезонні.

ОБІД Салат з редьки або редису – 100 г, суп-пюре з риби – 150 г, овочеве рагу – 120 г, компот із сухофруктів – 250 г.

ПОЛДНИК Фруктовий сік – 250 г, гарячий бутерброд з сиром.

ВЕЧЕРЯ Салат з морською капустою – 100 г, овочева або круп’яна запіканка – 200 г, чай – 250 р.

суботу

СНІДАНОК Какао з молоком – 250 г, хліб з варенням – 75 г, яєчня з шинкою – 100 г.

ОБІД Овочевий салат – 150 г, омлет з шматочками риби або м’яса – 200 г, смажена картопля – 180 г, фруктовий сік або компот – 250 р.

ПОЛДНИК Салат з фруктів – 250 р.

ВЕЧЕРЯ Отварная кольорова капуста – 200 г, котлета рибна або м’ясна – 100 г, йогурт – 80 р.

неділю

СНІДАНОК Молоко – 200 г, бутерброд з сиром, омлет солодкий – 150 р.

ОБІД Салат з овочами та бобовими – 100 г, відварне філе риби з зеленню – 80 г, суп на м’ясному або рибному бульйоні – 200 г, фрукти.

ПОЛДНИК Крем ягідний – 160 г, сухе печиво – 50 г.

ВЕЧЕРЯ Салат з консервованою кукурудзою і крабовими паличками – 100 г, картопляне пюре – 200 г, бутерброд з сиром, фруктовий сік або компот – 250 р.

Давайте спробуємо повторити пройдений матеріал. Яке ж кількість риби треба включити в раціон дитини, щоб задовольнити потребу дитячого організму в білках, вітамінах і мінеральних речовинах.

Ви, звичайно, віддаєте собі звіт в тому, що постійне перегодовування дитини одним і тим же продуктом користі не принесе. Не став винятком і риба. Тож на закінчення пропоную вашій увазі короткі висновки з вищесказаного і норми рибних (або інших морепродуктів) для дітей різного віку.

Отже, необхідні норми морепродуктів для дітей різного віку.

шестимісячної дитини достатньо 10 г риби (2-3 рази на тиждень).

Семи-восьмимісячного збільште норму до 15 г, а якщо у вашого малюка хороший апетит – до 20 г риби (2-3 рази на тиждень).

Від дев’яти місяців до року давайте 20-25 г риби (але не кожен день. Чергуйте пюре з риби з м’ясними добавками).

Від року до трьох років потрібно не менше 30-50 г риби або інших морепродуктів (3-4 рази на тиждень).

Дитина від 6 до 7 років потребує 70-100 г рибних продуктів на день (2-4 рази на тиждень).

7-11-річний споживає 100-120 г риби або морепродуктів в день (3-5 разів на тиждень).

Рибу і інші морепродукти чергуйте з тією ж кількістю м’яса, печінки або м’яса птиці.

Отже, ми розібралися, як за допомогою морепродуктів правильно організувати харчування дітей. Будьте відповідальні: приділіть більше уваги їх раціону, якщо поки це не зробили. Пам’ятайте, що саме від вас залежить здоров’я ваших дітей, і не забувайте про те, скільки корисних речовин міститься в рибі та інших дарах моря.

Також:

  • дієта для дітей 7 років
  • дієта для дітей 8 років
  • як похудати дитині 8 років
  • дитяча дієта 8 років
  • дитяче меню на тиждень
  • меню дитяче 7- 11 років
  • меню для схуднення в 11 років
  • Меню для хлопчика 10 років
  • рецепти страв для дитей 6 рокив
  • скільки потрібно їсти в день дитині 8 років