Все про фунчозу | 40 КГ | ВКонтакте

      Коментарі Вимкнено до Все про фунчозу | 40 КГ | ВКонтакте

Все про фунчозу | 40 КГ | ВКонтакте

Напівпрозора локшина, тайська паста, біла вермішель, рисова локшина, кристальні макарони – яких тільки назв немає у фунчози.

Батьківщина фунчози – рисової локшини

Багато хто думає, що батьківщина цієї локшини – Китай, але це не так.

Таїланд – країна-екзотика Сходу, яка відома своєю неповторною культурою і гостинністю. А ще – своїм ставленням до здорової їжі.

Іноді її називають “країною усмішок”, а девіз тайців звучить як “санук-Сабан” – Задоволення для душі і легкість буття плюс тілесний комфорт. У житті тайця все має бути “санук-Сабан”. А відчуття тяжкості в животі – це не санук. Саме тому ця країна вважається батьківщиною рисової локшини – фунчози. А ви готові, прикрасивши свій стіл стравами зі східних макаронів, спрямуватися до легкості буття?

Рисова локшина – тонка напівпрозора локшина з рисового борошна практично позбавлена??смаку. Не плутати з кудзукірі – крохмальної або «скляної» локшиною. Крохмальну локшину роблять з меленої золотистої квасолі і перед приготуванням розмочують у гарячій воді 15-20 хвилин.

Фунчоза: локшина по-східному

При виготовленні макаронів на Сході найчастіше не використовують пшеничне борошно. Локшину роблять з рисового борошна, а також з додаванням гречки та сої – добре всім відомого корисного рослинної сировини. Але рис, без якого немислимий жоден східний стіл, в цьому списку на першому місці. І не тільки у вигляді звичних гарнірів, плову або як важливий інгредієнт суші.

А ще у вигляді довгихедовжелезних, не менше 50 см завдовжки, прозорих вермішелевий ниток. Їх ніколи не ламають перед варінням! Адже на Сході кажуть: “Чим довше локшина, тим довше життя”.

Ось і виходить таке нескінченне блюдо з фунчози, які увібрали в себе всю цінність рису.

Її буквально обожнюють японці, китайці, тайці, в’єтнамці, корейці, індуси, живучи під девізом: “Ні дня без рису!”.

Користь фунчози, склад і калорійність

Фунчоза містить в собі багато вітамінів групи В, що сприяють зміцненню нервової системи, вітаміни Е і РР і різні необхідні людському організму мінерали, такі як марганець, калій, фосфор, кальцій, залізо, магній, мідь, селен і цинк.

Є в рисі і білок – приблизно 7-8%. Фунчоза багата складними вуглеводами, які забезпечують довготривалий приплив енергії в м’язові тканини організму. Споживання підвищеної кількості складних вуглеводів дозволяє знизити денну норму цукру і жирів без втрати енергії, необхідної людині.

До складу фунчози входять 8 найважливіших амінокислот, які так важливі для створення нових клітин. А ось білок глютен, який часто є причиною харчової алергії, в ній відсутня. Загалом, цей продукт – ідеальний для підтримки фігури і настрою.

Її калорійність дорівнює 344 ккал/100 грамів.

Як готують фунчозу на сході

В східній кухні фунчозу майже ніколи не солять і рідко приправляють гостро пахнуть спеціями, намагаючись не заглушити його природний тонкий аромат. При цьому рисову локшину ви можете приготувати в будь-якому вигляді: обсмажену, відварену, в тому числі і в бульйоні.

Але якщо прийняти той факт, що фунчоза чудово вбирає запахи і смаки, то її можна розглядати як ідеальний гарнір для будь-яких продуктів. Навіть невелика кількість приправи яскраво відтіняє смак страви, зробленого на її основі.

Фунчоза вживається в салатах і супах, відмінно гармонує з м’ясом, рибою і овочами. Вона прекрасно впишеться в дует з морепродуктами і створить чудове блюдо разом з смаженими грибами.

Як приготувати фунчозу: правила

Якщо її переварити, вона раскиснет, а не доварити – буде прилипати до зубів. За всіма правилами готувати її потрібно так:

Спочатку помістити в миску, залити теплою водою і залишити на 10 хвилин. За цей час вона повинна набрякнути.

Поки рисова локшина настоюється, потрібно поставити на вогонь посуд з водою, посолити і дочекатися закипання.