Квасоля для схуднення: поживно і ефективно

      Коментарі Вимкнено до Квасоля для схуднення: поживно і ефективно

Квасоля для схуднення: поживно і ефективно Дієта на квасолі: як схуднути легко і просто

Рецепти на основі цієї бобової культури дійсно здатні допомогти скинути зайву вагу. Хтось здивується, і скаже, що це не під силу такого поживного продукту, але в тому то й справа, що даний продукт перешкоджає засвоєнню деяких вуглеводів, тим самим знижуючи калорійність раціону в цілому.

Який склад квасолі

Квасоля для схуднення є представником сімейства бобових, а даний час відомо більше ніж 190 видів цієї культури. Це універсальний харчовий продукт, в її насінні міститься крохмаль і легумін, вона дуже часто виступає замінником м’яса, т. к. містить в собі таку ж кількість білка, причому в легкозасвоюваній формі. Крім цього вона багата вітамінами РР, Е, С, групи В, органічними кислотами, каротином, міддю, калієм, цинком, сіркою, залізом і т. д. Серед інших овочів квасоля виділяється саме за змістом міді і цинку.

Завдяки наявності в ній перерахованих вище мікроелементів і вітамінів, квасоля призначають у період загострення захворювань ШКТ, а так само при таких захворюваннях, як туберкульоз, діабет, серцева недостатність, хронічний ревматизм, хворобах нирок, печінки і сечового міхура. Продукт надає заспокійливу дію і на ЦНС. У ході недавніх досліджень було доведено, що вона дуже корисна для зубів і перешкоджає утворенню зубного каменю.

В квасолі міститься дуже мало калорій, а стручкова квасоля відрізняється ще меншою калорійністю.

Як використовується і зберігатися

Цей овоч додають в каші та супи, використовують як гарнір, консервують і подрібнюють до стану борошна. Для того щоб залізо, що міститься в квасолі краще засвоювалося, її рекомендується вживати з овочами, багатими на вітамін С.

Для того щоб у процесі термічної обробки зберегти в ній максимум корисних речовин, її потрібно правильно зберігати і готувати. Всупереч усталеній думці, її не рекомендується замочувати, а варити потрібно без додавання солі.

Дієта на основі квасолі

На сьогоднішній день складено безліч різних дієт. Дієтологи не обійшли своєю увагою і цей овоч. За тиждень такої дієти можна скинути від 3 до 5 кг ваги, а якщо ще підключити до неї фізичні вправи, процес піде набагато швидше.

Квасолева дієта:

На сніданок відварити стручкову квасолю в кількості 200 г і заправити її оливковою олією. Додатково вариться каша з цільного зерна в кількості 200 г або присмажуються 2-3 тосту з цільнозернового борошна. Через три години другий сніданок, що складається з одного-двох будь-яких фруктів або ягід в кількості 200 р. На обід зварити суп з овочами і обов’язково включити в нього стручкову квасолю. Додатково приготувати на пару або запекти м’ясо чи рибу в кількості 200 г або тофу або сейтан в кількості 150 г, можна обсмажити і додати спеції. Через три години випити склянку знежиреного кефіру або напою на основі сої. На вечерю відварити стручкову квасолю в кількості 200 г і приготувати салат з улюблених овочів.

Під час квасолевої дієти потрібно виключити спиртні напої і обмежити споживання кави 2-ма чашками в день. Крім цього не рекомендується пити газовану воду, штучний розчинну каву і чай, а так само різні сечогінні відвари. Краще вживати натуральні напої і чисту воду.

Протипоказання

Квасоля для схуднення сам по собі є досить важкою їжею, він затримується в шлунку до 4 годин і здатний провокувати здуття і бродильні процеси. Квасоляну дієту з обережністю варто застосовувати людям, страждаючим хворобами серця і судин. А тим, у кого є проблеми в роботі ШКТ краще обмежити споживання цієї бобової культури.

Якщо вживання квасолі для вас ніколи не проходить непомітно, краще вживати саме стручкову квасолю. Тільки необхідно пам’ятати, що вона повинна бути термічно оброблена і її застосування потрібно поєднувати з рясним питтям, щоб запобігти здуття і запори. У стручкової квасолі набагато більше білка і клітковини, ніж у зрілих бобах, до того ж це екологічно чистий продукт, в неї не проникають отруйні речовини.

Незалежно від того, худнете ви чи ні, цей овоч регулярно повинен з’являтися на вашому столі. Жінкам корисно їсти її під час вагітності та в період менопаузи, а чоловікам для того щоб нормально функціонувала сечостатева система.

Які ще існують рецепти для схуднення на основі квасолі

    червону квасолю в кількості 1 ст. замочити на ніч. Вранці поставити варитися на повільний вогонь на 1,5 ч. Печериці в кількості 250 г крупно порізати і обсмажити до золотистого кольору. Перекласти гриби з сковороди в тарілку і видавити туди часник. Аромат піде такий, що й не передати! Залишилося після грибів масло використовувати для обсмажування цибулі, вистачить 3-4 штук. Все перемішати, додати горіхи кешью або волоські, кому які подобаються. Дуже смачно!; для приготування цієї страви овоч можна зварити, а можна використовувати консервований варіант. Дрібно порізати пучок кінзи, одну цибулину середньої величини порізати півкільцями. До квасолі додати зелень, цибулю, посолити, поперчити, заправити винним оцтом, достатньо буде 1-2-х ст. л. Додати пісне або оливкове масло і все добре перемішати. Салату необхідно трохи настоятися і можна їсти. Приємного апетиту!; консервований овоч змішати з дрібно нашинкованнимцибулею, цукром, сіллю, пісним маслом і оцтом, все перемішати. Перед подачею страви на стіл салат потрібно посипати тертим сиром Чеддер і зеленню.

Також:

  • чи можна їсти рис з квасолею
  • як істи квасолю без здуття