Інжир для схуднення – ситно і корисно

      Коментарі Вимкнено до Інжир для схуднення – ситно і корисно

Інжир для схуднення – ситно і корисно Сушений інжир при схудненні: Адамове яблуко в боротьбі із зайвою вагою.

Цей рослину називають ще фіговим деревом, фіговим деревом або смоквою. Вважається, що Адам з Євою куштували зовсім не яблука, а саме інжир, так-так, той самий горезвісний фіговий листок був зірваний саме з цього дерева. Цей солодкий плід оспіваний у багатьох переказах і легендах. Інжир для схуднення: відгуки про цей продукт, допомагає скинути зайву вагу просто фантастичні!

Звідки прийшло до нас це рослина

Батьківщина інжиру – східне Середземномор’ї, в наших широтах ця рослина не дуже поширено. Тим не менш, деякі супермаркети можуть запропонувати своїм покупцям цей корисний фрукт. У інжиру дуже солодка, приємна на смак м’якоть, яка подобається і дітям, і дорослим.

Фігове дерево може досягати 70 м у висоту, проте в середньому рослина виростає до 15-20 м. Колір його плодів синяво-чорний або жовтий. Свіжі плоди не підлягають транспортуванню, їх необхідно вжити в їжу протягом декількох годин після збору, тому в більшість магазинів нашої країни інжир потрапляє в сухому вигляді. Варто зауважити, що у висушеному продукті зберігається більша частина його корисних властивостей.

Чим корисний інжир?

Наші «рідні» ягоди, такі як смородина або малина, мають ряд переваг перед цим дивовижним плодом, які стосуються його вітамінного складу. У той час як за кількістю мінералів інжир займає лідируючу позицію серед плодів, які ростуть у південних широтах. Л3н багатий вітамінам С, РР, вітаміни групи В, каротином, калієм, кальцієм, магнієм і натрієм. Присутній в ньому і деяка частка заліза і фосфору.

У такому поєднанні дані речовини відмінно підтримують роботу серця і судин, роблять позитивний вплив на весь організм в цілому і зміцнюють імунітет.

Найприкметніше, що настільки значне кількість і висока концентрація поживних речовин знаходиться в цьому фрукті в ідеальному співвідношенні, що робить позитивний вплив на його засвоюваність організмом людини

Калію в інжирі більше в ніж у бананах, за змістом цього мінералу він поступається тільки горіхам. Калій не тільки підтримує серцевий м’яз, але і виводить з організму надлишки рідини.

Яблука поступаються плоду фінікового дерева за кількістю заліза, тому його вживання рекомендується при анемії. Жінкам під час менструації слід щодня вживати в їжу цей фрукт.

Вітамін В6, що міститься в інжирі, відповідає за виробництво «гормону задоволення» – серотоніну, а це не тільки запорука гарного настрою, а й нормальний рівень холестерину в крові.

Інжир – це єдина рослина, в якому містяться омега-3 і омега-6 жирні кислоти. Вони беруть участь в роботі серцево-судинної і центральної нервової системи людини.

Який вплив робить інжир?

Інжир виступає як профілактичний засіб при гіпертонії і венозної недостатності. Плоди інжиру містять у своєму складі фініцін, який здатний знижувати згортання крові і перешкоджати утворенню тромбів в судинах. Крім цього, інжир корисно приймати хворим тахікардією і тим, хто потребує стимуляції кровотворення. Інжир має постійно бути присутнім на столі тих, у кого є проблеми з печінкою і селезінкою.

За допомогою відвару з плодів фігового дерева можна впоратися з підвищеною температурою тіла – це відмінне жарознижуючий і потогінний засіб. Такий напій корисний і при будь-якій формі запалення порожнини рота. Відвар, отриманий з сушеного інжиру, використовують як проносний засіб, а за допомогою «інжирні молока» – звареного в молоці інжиру, можна вилікувати бронхіт.

За допомогою чорного інжиру і мигдалю можна допомогти організму відновитися і набрати вагу після сильного схуднення, тривалої хвороби і т. п.

Як використовують інжир в кулінарії?

Свіжий інжир володіє меншою калорійністю, ніж сушений. В 100г свіжого продукту міститься 49 Ккал, а сушеного – 256 Ккал. Не менш смачний він і у вигляді варення або джему.

На основі сушеного інжиру варять компот і готують різні десерти, його використовують як альтернативу родзинок в кондитерських виробах. Інжир може виступати гарніром до м’ясних страв і сирів.

Як інжир допомагає схуднути?

У інжиру є ще одна дуже важлива властивість – у ньому містяться баластні речовини, які знижують почуття голоду, а зернятка роблять на організм той же ефект, що і клітковина – вони покращують травлення і допомагають позбавитися від закрепів. Сушений інжир для схуднення – це відмінне підмога в боротьбі із зайвою вагою.

Для того щоб схуднути, необхідно хоча б два-три рази на тиждень полуденок або вечерю замінити двома-трьома плодами інжиру. Причому мова йде про вживання цього продукту в чистому вигляді, його не можна змішувати з іншими продуктами.

Із зайвими кілограмами допомагає боротися як сушений, так і свіжий інжир, якщо у ваших краях продається тільки сушений, перед вживанням його потрібно опустити у воду приблизно на півгодини. Це допоможе кращому засвоєнню поживних речовин.

Чи є протипоказання?

Інжир багатий на глюкозу і фруктозою. Сушені плоди завжди відрізняються характерним білим нальотом – це і є кристали глюкози. Тому цим фруктом не варто зловживати тим, у кого є проблеми із зайвою вагою. Хворим на цукровий діабет плід фінікового дерева взагалі не можна вживати в будь-якому виді. Не рекомендований він і хворим панкреатитом і тим, у кого є схильність до утворення каменів. Подагра так само є протипоказанням до застосування цього фрукта.

Відгуки

    Вероніка, 25 років: вживаю інжир постійно як перекушування між прийомами їжі. Відмінно втамовує голод. Світлана, 35 років: використовувала інжир для позбавлення від зайвої ваги протягом 15 днів, результат – хвилин 3 кг. Рекомендую.

Також:

  • інжир для схуднення
  • інжир сушений для схуднення
  • як правильно приймають інжир для похудання