Дієта при захворюваннях щитовидної залози-Лікування травами, рецепти народної медицини

      Коментарі Вимкнено до Дієта при захворюваннях щитовидної залози-Лікування травами, рецепти народної медицини

Дієта при захворюваннях щитовидної залози-Лікування травами, рецепти народної медицини Дієта при захворюваннях щитовидної залози

Дієта при захворюваннях щитовидної залози . При лікуванні щитовидної залози потрібно вживати побільше диких трав і горіхів, що містять речовини для очищення крові. а також залізо і мідь (мелені в порошок на кавомолці): горіхи волоські, лісові, кешью, індійські, зерна мигдалю солодкого, кунжуту (сезаму), льону, соняшнику, маку. Трави: полин, звіробій, таволга, іван-чай, буркун жовтий, зюзник, материнка, особливо – квіти каштана.

У харчуванні повинні бути присутніми, у міру можливості, свіжі морепродукти: риба, креветки, краби, лангусти, мідії і т. д.; морські водорості типу цітозери, фукусу, ламінарії. (Це стосується гіпотиреозу, при гіпертиреозі – кількість надходить йоду обмежувати).

Крім натурального органічного йоду при лікуванні щитовидної залози. необхідно вживати продукти харчування з підвищеним вмістом таких мікроелементів, як кобальт, мідь, марганець, селен. Ці мікроелементи в достатку містять свіжі і сухі: аронія чорноплідна, шипшина, агрус, чорниця, суниця, малина, гарбуз, баклажани, часник, чорна редька, ріпа, буряк, салати з цвітної, брюссельської, салатної капусти, листя і коріння кульбаби. Краще вживати чаї з гірких трав: полину звичайної (чорнобиль), дягеля (корінь), деревію, хмелю (обмежено, за великої кількості естрогенів). Вживати достатню кількість адаптогенний рослин в той період, коли ви різко змінюєте дієт3 (але дієту краще міняти поступово). Це такі адаптогени, як женьшень, родіола рожева, золотий корінь, левзея, заманиха, елеутерокок, півонія ухиляються (марьин корінь), солодка гола, ісландський мох, зозулинець і т. д.

За все життя людина споживає лише 3-5 г йоду. Йод як мікроелемент входить до складу багатьох природних органічних сполук або присутній в неорганічних солях у вигляді йодид-аніона. 10-20% від загальної кількості надійшов в організм йоду вибірково поглинає щитовидна залоза. в якій зазвичай сконцентровано 6000-8000 мкг. У крові ж циркулює 500-600 мкг йоду. Щодня щитовидна залоза витрачає 75 мкг йоду на потреби організму. Добова потреба всього організму становить 100-200 мкг йоду залежно від віку та стану здоров’я.

Лікарі-ендокринологи рекомендують наступні норми споживання йоду:

    дітям від 2 до 6 років – 90 мкг; дітям від 7 до 12 років – 120 мкг; дорослим від 12 років і старше – 150 мкг; вагітним і годуючим жінкам – 200 мкг.

Дієта при захворюваннях щитовидної залози

При лікуванні щитовидної залози необхідно перейти на вегетаріанську дієту з включенням до неї живих рослин, коренеплодів, фруктів, горіхів, рослинних білків. У них є необхідний вам органічний йод. Без органічного йоду клітини відчувають нестачу кисню і переходять на режим бродіння, Забрідь навколишнє середовище викликає розмноження пухлин, міом, вузлів.

При лікуванні щитовидної залози потрібно вживати пророслі зерна злакових: пшениці, вівса, ячменю; проростки бобових – квасоля. Під час лікуванні щитовидної залози потрібно вживати побільше продуктів-очищувачів: чорна редька, селера, пастернак, часник. Добре б на час лікування щитовидної залози перейти на очищену (фільтровану) воду, а ще краще – вживати спеціальну «протієву воду».

Продукти, небажані до вживання при захворюваннях щитовидної залози

    М’ясо і м’ясопродукти. Особливо всі, без винятку, ковбаси. Ні ковбас дієтичних, вони ще гірше звичайних м’ясних. Тварини види жирів. Маргарин; штучні жири будь-якого типу і будь-якої реклами. Цукор і продукти, що містять його (в будь-якому вигляді). Повністю відмовитися на час лікування від будь-яких видів солі, навіть лікувальною: йодованої, морський. Виключити стимулюючі штучні продукти харчування та пиття: кава, какао, кока-кола, пепсі-кола і т. д. і т. п. Штучні напої всіх нині рекламованих видів. Використовуйте, в обмеженій кількості, мінеральні води типу «Боржомі», «Єсентуки». Вода з водопроводу. Замініть її на «протієву» і на чаї з трав (з неї ж. Всі смажені продукти всіх видів (не плутайте з гасінням у власному соку). Всі копчені продукти, включаючи сухофрукти. Всі консервовані продукти, у тому числі овочі, фрукти, м’ясні, рибні і т. д. і т. п. Все квашені з сіллю овочі – капуста, огірки, помідори, яблука, кавуни і т. д. Всі види молока і молочних продуктів. За винятком cвежепрокісшего (сьогоднішнього) натурального молока (непастеризованого) . Риба в будь-якому вигляді – оселедець, солона, копчена. (Можна, тільки рідко, продукти моря, тушковані з овочами). Варені яйця, яєчня. (Зрідка можна випити сирої жел ток, злегка збивши його з малою кількістю молока сільського (краще козячого). Все, що зроблено з білої, очищеної борошна вищої якості – хліб, булка, здоба, макарони, вермішель, спагетті і т. д. (Можна, обмежено, хліб з борошна грубого помолу без термофільних дріжджів). Торти, тістечка, печиво – тобто вся здобна кондитерія та інші солодощі. Всі стимулюючі приправи: оцет, майонез, аджика, гострі томати, перець і т. д. Виключити куріння і вживання алкоголю. Максимально обмежити (або виключити зовсім) лікарські засоби. Виключити надмірні фізичні навантаження, дуже холодні водні процедури, швидкий біг – все погоджувати з натуропатом.

Продукти, які можна вживати при захворюваннях щитовидної залози

    Мед – 1-2 столові ложки на добу. Рослинні масла – оливкова, соняшникова, кукурудзяна, горіхове, кунжутне, соєве. На рослинних маслах не смажити, не варити! Топлене вершкове масло (краще сільське). 15-20 г на добу, включаючи каші, бутерброди з хлібом і т. д. Будь-які окремого виду каші, або їх комбінації. Каші варити на очищеній воді без вершкового масла, без рослинного масла та інших добавок. Коли каша зовсім зварилася, можна додати за смаком топлене вершкове масло і трохи меду, або тільки рослинне масло. Каші можна готувати як плови (скажімо, з цибулею і морквою), як фруктові плови (можна з сухофруктів), як овочеві рагу, як киселі з меленої вівсянки, гречки, пшениці і т. д.
    Дуже обмежено – відвареної в шкірці або запечений (з шкіркою) в духовці картоплю. Не більше 1 -2 шт. в день. До речі червоний буряк, запечена в духовці, куди смачніше, корисніше і, що важливо, швидше готується. Компоти з сухофруктів. Залити на ніч окропом (попередньо обшпаривши їх і промивши) – на ранок компот готовий. Фрукти використовуйте в каші. Частіше вживайте нині відомі «мюслі»: вівсяні (та інші злакові) пластівці злегка замочити в чистій воді (а можна і в соку моркви), коли злегка розбухнуть, додати терту моркву, терті кислі яблука, протерті в борошно горіхи (або насіння), трохи меду, трохи лимонного або апельсинового соку і їжте на здоров’я 2-3 рази на день, якщо подобається (краще як салат до їжі). Замість пластівців краще застосовувати мелені через м’ясорубку пророслі зерна. Варені салати, вінегрети, овочеві рагу з неймовірно різноманітного кількості всіх його складових: ріпа, турнепс, бруква, цукіні, гарбуз, морква, буряк, картопля, капуста, зелений горошок, селера, пастернак, салатний перець, баклажани, кабачки, салат, скорцонери, топінамбур, квасоля зелена і жовта із стулками, шпинат, цикорій, цибуля-порей, варена кукурудза і т. д. і т. п. Коли протушкується – додайте за смаком рослинна олія, томати, зелені приправи, сік лимона, соєвий соус, біле вино, часник і т. д. Сирі салати з того ж асортименту овочів (по наявності). Можна їсти терту моркву, сиру (або запечену) буряк, капусту, салатний перець (солодкий), багато яблук, сухий порошок листя кропиви. Додайте сік лимона, рослинне масло або особливий майонез. Особливий майонез. Злегка підсушений на сковорідці лісовий або волоський горіх (а можна і більше асорті, крім арахісу) змолоти в кавомолці. Потім, додаючи потроху рослинне масло, сік лимона, тертий часник (можна мед за смаком) збити міксером до консистенції сметани. (Зрідка можна один жовток від сільської курки). Зберігати в холодильнику 2-3 доби. Додавати за смаком в сирі і варені салати. Овочеві відвари лужного характеру: цукіні, стручкова квасоля (недостигла), картопля, селера, цибуля, капуста брюссельська, часник. Відвари пити замість води. Овочеві, фруктові свіжоприготовані соки – як окремі, так і комбіновані. Навесні і влітку частіше вживайте соки кульбаби, кропиви, люцерни, подорожника та інші в суміші з овочевими або кислими фруктовими соками. Більше сирих фруктів, овочів, ягід, цитрусових по сезону в проміжках між їжею або замість їжі (скажімо, замість обіду). У день не більше 50 г горіхів (між їжею). Щотижня, раз на день – відварна квасоля, горох, боби, соя, сочевиця. Щодня включайте в раціон харчування пророслі зерна пшениці, люцерни, квасолі, моркви, ріпи, редиски. Додавайте їх потроху в сирі овочеві салати. Хліб краще вживати з борошна грубого помолу і випечений на хмільною опарі, без термофільних дріжджів або на кислому молоці. Такий хліб не повинен містити солі, дріжджів, соди, цукру. Можна додати трохи олії, меду, кмину. Такий хліб не викликає бродіння, не роздувається живіт, добре засвоюється. Приділіть особливу увагу вітамінам А і Е.

Справжнє лікування щитовидної залози. за твердим переконанням натуропата, означає усунення причин, що призвели до захворювання. Без насильства і стимуляції. Це завжди важкий, клопітку, нешвидкий, що вимагає довгого терпіння, метод.

Вміст йоду в продуктах харчування (мкг на 100г)

Існують і гомеопатичні засоби, що містять йод. Вони виготовлені на основі мінеральних і рослинних компонентів. Гомеопатичні засоби, як правило, не дають побічних ефектів, але проте приймаються під суворим контролем лікаря-гомеопата і протипоказані під час вагітності та годування груддю. Крім того, в аптеках можна придбати біологічно активні добавки до їжі, що містять йод, виготовлені на основі морських водоростей.

Будьте здорові! Лікування народними засобами допоможе знайти здоров’я!