Який хліб є, щоб схуднути | статті про схуднення! | Леді@Mail. Ru

Який хліб є, щоб схуднути | статті про схуднення! | Леді@Mail. Ru Який хліб є, щоб схуднути

кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо. Жиру в хлібі майже немає (0,5-1,5%), в основному це вуглеводи, отримуючи які на початку дня ми забезпечуємо себе зарядом бадьорості і сил. При цьому можна не боятися набрати зайву вагу – вуглеводи мають звичай відмінно засвоюватися при денному світлі, і пара з’їдених на сніданок скибочок хліба «спалять» без залишку задовго до настання вечора. З цієї ж причини традиційним ранковим блюдом вважаються і каші. Правило хорошої фігури: вуглеводну їжу з користю їдять в першій половині дня.

Гарний настрій

Читайте також:

Хліб також є джерелом вітамінів групи В, які не дають нам зануритися в апатію і бездіяльність. Чи не замислювалися, чому у тих, хто відмовляється від хліба, вже на другий день псується настрій. Вся справа в тому, що вітаміни групи В беруть участь у виробленні «гормону щастя» серотоніну, а заодно «дружньо підтримують» решта вітаміни, допомагаючи їх засвоєнню.

Щоб отримати денну норму вітаміну В, потрібно всього лише грамотно скласти сніданок. Наприклад, так: пара скибочок злегка підсушеного в тостері хліба (він легше засвоюється) з вершковим маслом плюс стакан апельсинового соку.

Очищення організму

Харчові волокна (вони ж – цінний клітковина), що містяться в хлібі, як мітла, вимітають з нашого шлунково-кишкового тракту все непотрібне, очищаючи і оздоровлюючи його. При цьому не додають продукту калорій і виводяться з організму в незмінному вигляді, заодно захоплюючи з собою зайвий жир з їжі і сприяючи зниженню холестерину. Такими властивостями більшою мірою володіє цільнозерновий хліб, хліб з висівками і грубого помолу. А ось білий, на жаль, в цьому випадку нам не товариш. Його виготовляють з очищеної (рафінованої) борошна, позбавленої не тільки левової частки харчових волокон, а й багатьох корисних елементів.

Ідеальний вибір для тих, хто піклується про фігуру, але при цьому не страждає підвищеною кислотністю шлунку, гастрит чи виразку. Житній хліб відноситься до цільнозерновим: жито змелюють в борошно разом з оболонкою, а в ній-то якраз і зосереджено максимальну кількість вітамінів і мінеральних речовин. Так, наприклад, у житньому хлібі, в порівнянні з білим, в 4 рази більше заліза, не кажучи вже про безцінну для тих, що худнуть клітковині, яка створює швидке відчуття насичення. Крім того, сучасні дослідники підтвердили вірність побутує в народі приказки: «Їж хліб житній – НЕ заснеш з дружиною ». Виявилося, житній хліб позитивно впливає на репродуктивну функцію.

Щоб з’їдений хліб пішов на користь нашому організму, його потрібно їсти в першій половині дня (див. пункт 1) і в невеликих кількостях (2-3 скибочки). Для тих, що худнуть додаткове правило: замість білого хліба – житній, з висівками або грубого помолу.

І найголовніше: продукт повинен бути якісним – не купуйте хліб сумнівного виробництва. Недобросовісні пекарі в цілях економії використовують прострочену борошно, поліпшувачі, консерванти, ароматизатори, для прискорення виробництва начиняють тісто розпушувачами, штучної закваскою і пр. що рано чи пізно не забуде позначитися на вашому обміні речовин.

Жан Кіршер . світовий експерт в області випічки хліба, один з видатних булочників сучасності: «Хліб може бути здоровим, якщо він зроблений з якісних інгредієнтів і за традиційною технологією. Ми, наприклад, використовуємо лише найкращі складові: чисту, без будь-яких добавок воду; борошно – без аскорбінової кислоти, лецитину, доданої клейковини, генно-модифікованих ензимів; екологічно чисто вирощені злаки та насіння; природні закваски або зовсім невелика кількість дріжджів. Це дозволяє нам отримати приємний вершковий м’якуш і хорошу пахучу скоринку. Крім того, ми свято дотримуємося правил ферментації – наша магічна температура: +24 ° С, точно така ж, що використовується при виробництві вина. Ми переконані, що смак і аромат хліба розвивається тільки при такій температурі, і для нас не важливо: триває процес 6, 12 або більше годин. У результаті природної ферментації народжується хліб, який природним чином приносить користь нашому організму ».

Фото: Campiglio / Fotolink

-----------------------------------------------------------------------------
« »

_0.31MB/0.00259 sec