Вся правда про локшину швидкого приготування

Вся правда про локшину швидкого приготування Вся правда про локшину швидкого приготування

4 лютого 2013

Хто з моїх читачів жодного разу не бачив, не чув або не пробував локшину швидкого приготування . наприклад, такі розрекламовані, як ролтон, доширак, бігланч та іже з ними?

Щось мені підказує, що якщо такі люди і знайдуться, то одиниці. Більшість з нас добре «знайомі» з локшиною швидкого приготування, яку заливаєш окропом на 5-10 хвилин і потім лопаєш.

Але от напевно багатьом буде цікаво дізнатися, а чи є шкода від вживання локшини швидкого приготування?

Давайте розбиратися разом.

Локшина швидкого приготування з’явилася ще в стародавньому Китаї та Японії. Звичайно не зовсім в такому вигляді, в якому ми знаємо її зараз, але під час військових набігів стародавні китайські воїни харчувалися сушеної рисової або пшеничного локшиною. Армії японців і китайців забезпечувалися таким сухим пайком у вигляді сушеної локшини. У ті часи ця локшина НЕ запарювати, а вживалася прямо в сушеному вигляді. У 1958 році локшину швидкого приготування стали виготовляти у виробничих масштабах. До речі, якщо ви до цих думаєте, що Nissan ( Ніссан) – це виробник тільки автомобілів, то помиляєтеся! У 1971 році компанія Nissan ( Ніссан) розробила і стала випускати ті самі пластикові контейнери, в яких і заварюється локшина швидкого приготування. З чого ж складається локшина швидкого приготування? Розглянемо три основних інгредієнта: На відміну від спагетті, які виготовляються з твердих сортів пшениці, локшина швидкого приготування виготовляється з м’яких сортів пшениці. Локшина швидкого приготування – з розряду продуктів, з дуже високим глікемічним індексом (що викликає апетит), після прийому яких через 1-1,5 години знову хочеться їсти. Іншими словами – швидкорозчинна локшина висококалорійна і ще й підвищує апетит.

При виготовленні локшини використовується пальмова олія, потім локшина висушується при великій Тепмература, і обсмажується на тому ж маслі. Ті ж транс-жири знаходяться і в доданому до локшини, пакетику з концентрованими приправами. Чим небезпечні такі транс-жири? Транс-жири провокують розвиток раку шлунка і кишечника і є винуватцями розвитку атеросклерозу (утворення бляшок на стінках судин).

У ще одному доданому пакетику знаходяться сухі приправи, сіль, перець, глютамат натрію (підсилювач смаку), які ще є і консервантами і стабілізаторами. Глютамат натрію – це, перш за все сіль. А сіль затримує рідину всередині організму, як наслідок це – підвищення артеріального тиску, набряки та інші «принади». Глютамат натрію має властивість викликати «псевдоаллергические» реакції організму у вигляді почервонінь, висипань, свербежу. Тепер ви знаєте всю правду про локшину швидкого приготування і чим загрожує її вживання. Бережіть своє здоров’я!

-----------------------------------------------------------------------------
« »