Сочевиця: корисні властивості, дієта, фото

Сочевиця: корисні властивості, дієта, фото Сочевиця: корисні властивості, дієта, фото

Сочевиця входить в сімейство бобових. Вона багата рослинним білком, який з легкістю засвоюється організмом, а складні вуглеводи і мінімальна кількість жиру роблять сочевицю незамінною помічницею в питаннях корекції фігури. Корисні властивості сочевиці допомагають стимулювати обмін речовин, підвищують імунітет і поліпшують травлення. За цілющими і поживним властивостям в рослинному світі сочевиці немає рівних.

Живильні гідності Сочевиця є чудовим джерелом заліза. У ній міститься величезна кількість фолієвої кислоти (набагато більше, ніж в будь-якому іншому продукті). Приміром, в одній порції страви з сочевиці міститься дев’яносто відсотків денної норми цього найважливішого речовини. А адже відсутність в раціоні такого компонента, як фолієва кислота, може викликати розвиток онкології. Сочевиця багата розчинною клітковиною, яка благотворно впливає на травлення і перешкоджає розвитку раку кишечника. Цей вид бобового нормалізує діяльність сечостатевої системи. Ісофлавони, що входять до складу сочевиці, пригнічують розвиток раку грудей. І що особливо важливо, Ісофлавони зберігаються навіть після обробки, так що сміливо можете купувати і консервовану, і засушену сочевицю, і навіть варити з неї суп. Такий сорт сочевиці, як тарілчаста, прекрасно знижує в крові рівень цукру, а тому рекомендований людям, хворим на діабет. Пюре з сочевиці допоможе впоратися з колітом, виразкою шлунка та виразкою дванадцятипалої кишки. За поживними якостями білок сочевиці практично нічим не поступається білку м’яса, а адже більш ніж на третину сочевичним плоди складаються з білка, який засвоюється у багато разів легше м’ясного. До складу чечевичного білка входять незамінні амінокислоти. Крім всіх перерахованих вище достоїнств, сочевиця володіє ще одним цінним властивістю: вона не накопичує шкідливі та токсичні елементи (нітрати, радіонукліди і т. д.). Завдяки цій особливості, сочевиця вважається екологічно чистим продуктом, незалежно від того, в якій точці нашої планети вона була вирощена.

Сочевиця відноситься до небагатьох продуктам харчування, до яких травна система людини адаптована генетично, тоді як процес такої адаптації займає звичайно не одне сторіччя.

Білок сочевиці не поступається м’ясному

Прекрасний спосіб схуднути

Сочевична дієта – відмінна можливість нормалізувати вагу і налагодити діяльність усіх систем організму. Цей вид бобового стимулює організм людини до позбавлення від зайвих кілограмів. Особливо для схуднення підходять червона і зелена сочевиця.

Така дієта має величезну кількість переваг, а саме:

    перше, сочевиця володіє чудовим смаком, і в минулі часи дозволити собі вживати цей вид бобового могли лише забезпечені люди. друге, сочевиця багата вітамінами А і В, цинком, фосфором і залізом. Саме з цієї причини така їжа є ідеальною для корекції фігури. третє, ви будете наїдатися, а ваша вага буде неухильно знижуватися.

Сайт FitoHome. ru пропонує вам кілька ефективних варіантів раціонів, що включають сочевичним страви та дозволяють не тільки отримувати необхідні поживні речовини, а й насолоджуватися показниками зменшення ваги.

Сочевиця прекрасно підходить для дієти

Прояви фантазію, склади дієту самостійно

Сніданок (вибирайте один із запропонованих варіантів):

    Зелений чай з медом або яблуком. 150г йогурту. 50г мюслі з соком або кефіром.

Вечеря (вибирайте один із запропонованих варіантів):

Салат з огірків і помідорів з соняшниковою олією. Салат з сочевицею і смаженою цибулею. Вінегрет. Риба, приготована на пару (не більше 100г) із зеленим горошком. Обід – справа важлива

Безумовно найбільш важливим моментом будь-якого раціону є обід і основний момент даної дієти – вживання в денний час будь-якого чечевичного страви. Існує безліч рецептів, що дозволяють приготувати дуже смачні коржики з сочевицею і сиром, котлетки, фрикадельки, зварити чудовий суп, зробити ніжне картопляно-чечевичное пюре, гарнір з рису і сочевиці з томатним соусом…

Ви можете скористатися будь-яким з нижчезазначених рецептів для приготування чечевичного обіду.

Гарнір

Приготувати неймовірно корисний і смачний гарнір з сочевиці досить просто: візьміть 350г зеленої сочевиці і покладіть в каструлю. Туди ж додайте нарізану цибулину, пару зубчиків часнику, гілочку чебрецю і лавровий лист. Залийте всі продукти водою, доведіть до кипіння і варіть протягом тридцяти-сорока хвилин. Потім воду злийте і дістаньте трави. Після – приправте шматочком масла.

Корисні властивості зеленої сочевиці дозволять вам у нетривалі терміни повернути своїй фігурі стрункість і витонченість.

Котлетки

Для приготування котлет відваріть в невеликій кількості очищеної води червону сочевицю. У вийшло пюре додайте обсмажену цибулину, дрібно нарізаний червоний болгарський перець і зубчик часнику. Охолодіть пюре і сформуйте з нього котлетки, обваляйте в борошні й обсмажте їх з обох боків до коричневого кольору. До столу подавайте з соусом.

Сочевична каша з овочами

Коржики

Для даної страви знадобляться такі продукти: двісті грам консервованої сочевиці, сто п’ятдесят грам нежирного сиру, одна цибулина, одне куряче яйце. Сіль, перець і кмин додаємо за смаком. Готуємо з сочевиці ніжне пюре, додаємо до нього яйце, борошно, а також дрібно нарізану цибулю. Формуємо руками вісім коржів і викладаємо їх на протвень.

Випікати коржі необхідно протягом двадцяти хвилин при температурі двісті двадцять п’ять градусів. Зверху їх можна посипати сіллю і перцем. До столу такі коржі подаються з томатами, сиром і зеленим салатом.

Сочевична юшка

Для приготування легкої та поживної юшки візьміть 2,5 л води, 0,5 кг червоної сочевиці, 250 г моркви, 2 головки цибулі. Часник, лавровий лист, сіль, перець додайте за смаком. Складіть сочевицю і овочі в каструлю і варіть 3 години, помішуючи. Посоліть, поперчіть. Якщо юшка виходить дуже густий, додайте воду.

Корисні властивості червоної сочевиці дозволять вашому організму запустити механізм схуднення.

Сочевиця – в давнину основна страва

Пюре з сочевицею і яєчнею

Для його приготування знадобляться: бульйон – 100г, супові коріння – 200г, вершкове масло – 20г, консервована сочевиця – 300г, 2 курячих яйця, томати в олії – 10г, рослинна олія – 2 столові ложки. Відварюємо коріння в бульйоні, додаємо сочевицю. Відкидаємо масу на сито, а потім тиснемо блендером. Додаємо вершкове масло. Окремо підсмажуємо яйця. До столу пюре подається разом з яєчнею.

Жорстка дієта: є дозволено

Існує також жорсткий варіант моно-дієти, коли протягом усього дня слід їсти тільки сочевицю, бажано червону, а в проміжках між прийомами їжі пити зелений чай. Сочевиця дозволить вашому організму худнути на 1 кг в день. Тривалість даної повинна становити не більше 7 днів. Перед її проведенням обов’язково проконсультуйтеся в вашим лікарем.

-----------------------------------------------------------------------------
« »

_0.31MB/0.11762 sec