Смачні низькокалорійні рецепти – страви і салати :: JV. RU

Смачні низькокалорійні рецепти – страви і салати :: JV. RU Як полегшити традиційні страви: смачні низькокалорійні рецепти

© Shutterstock. com

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж полегшити улюблене калорійне блюдо. Замінив цукор стевієй, а пшеничне борошно – спельтовой або ячмінної. Але не тут-то було! Цукор додає кулінарному творінню не тільки солодощі, але і об’єм. І пара листочків стевії з цією місією ніяк не впорається. Спельтовой, мигдальна, кокосова борошно мають присмак, та й випічка з ними піднімається не так, як з пшеничного. Так що полегшувати страви потрібно з розумом, зі знанням відповідного рецепту і оптимально – за порадою професіоналів, до яких ми і звернулися. І приготували для вас смачні низькокалорійні рецепти.

Рецепти низькокалорійних страв: піца

© Shutterstock. com

Очевидно, може стати легше за рахунок правильно вибраної начинки. Але і з тестом, соусом та сиром моцарелою – трьома обов’язковими інгредієнтами страви – теж можна пограти.

«Зробити піцу більш дієтичної можна, просто замінивши звичайну пшеничне борошно на корисну цельнозерновую, – говорить Ілія Спірос . шеф-кухар готелю Le Meridien Limassol Spa & Resort, Кіпр. – У ній на порядок більше клітковини, тісто вийде щільніше і витримає навіть більш важку начинку, наприклад овочі. Покупне тісто не беріть, краще приготуйте його самостійно ».

Для цього 0,5 кг цільнозерновий борошна, 1 ч. л. оливкової олії і 0,5 ч. л. солі помістіть в блендер і додайте невеликими пEрціями теплу воду, поки не вийде гладке, щільне, еластичне тісто.

Плюс до того використовуйте моцарелу зниженої жирності і не кладіть її у великій кількості, достатньо буде 3-4 тоненьких скибочок. Що стосується соусу, якщо завдання приготувати смачну низькокалорійне блюдо, орієнтуйтеся не так на вершковий або той же песто. Всі вони дуже жирні. Краще зробіть простий томатний. Для цього 3-4 свіжих томата очистіть від шкірки і подрібніть в блендері з пучком свіжого базиліка, парою зубчиків часнику і 1 ч. л. оливкової олії, поперчіть, посоліть. Змастіть рівним шаром дієтичну основу з цільнозерновий борошна. Зверху покладіть пару тонких скибочок моцарели і за бажанням начинку – некрохмалисті овочі, пісну курячу грудку або морепродукти. 20-30 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ° С, і легка піца готова.

Гамбургер

© Shutterstock. com

Ці багатошарові бутерброди небезпечні для фігури, як для жіночої, так і для чоловічої. «При цьому сам по собі рецепт гамбургера досить нешкідливий, – говорить Сергій Чернишов . шеф-кухар американського ресторану The StandarD. – Проблема в тому, що в ресторанах швидкого обслуговування, де його зазвичай і купують, нерідко використовують нездорові інгредієнти, калорійні, жирні, з великою кількістю хімічних добавок. У домашніх умовах легко приготувати низькокалорійний гамбургер з натуральних продуктів, який можна зробити дієтичним за рахунок використання легкого соусу, нежирного м’яса і заміни пшеничного булочки на аналогічну з цільнозерновий борошна або борошна з висівками ».

смачні низькокалорійні рецепти , Смачні низькокалорійні страви рецепти , Смачні низькокалорійні салати рецепти ,

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • пісні низькькалорійні салати
« »

_0.31MB/0.03430 sec