Ромашка лікарська для здоров’я і стрункості | 40 КГ | ВКонтакте

Ромашка лікарська для здоров’я і стрункості | 40 КГ | ВКонтакте

Застосування ромашки аптечної, або ромашки лікарської, досить широко. Вона використовується і офіційної, і народною медициною.

Ця рослина має цілим набором лікувальних властивостей. Настій з квіткових кошиків ромашки має протизапальну, кровоспинну, болезаспокійливу, седативну, протисудомну, слабке в’яжучий, потогінний, жовчогінний і протиалергічну дію.

Найсильніше дію ромашка надає на шлунково-кишковий тракт, печінку і нирки. Має дезінфікуючу і потогінну засобом, сприяє зменшенню утворення газів у кишечнику, знімає пов’язані з цим болю. Нормалізує порушення функції шлунково-кишкового тракту, послаблюючи виникають у ньому запальні процеси.

Це диво – рослина надає сприятливу і стійке дію при колітах, виразці шлунка, гострих і хронічних гастритах. Вона ж здатна благотворно впливати на організм при підвищеній збудливості, невралгічних болях, періодичних болях у жінок і маткових кровотечах. І потрібно відзначити, що це дія полягає не тільки в знятті симптомів захворювань, ромашка надає зцілювальне дію.

Ромашка діє збудливо на центральну нервову систему, посилює і покращує дихання. Вона підтримує в тонусі серце, активізуючи його діяльність і збільшуючи число серцевих скорочень. Змазування рота і ясен ромашковим настоєм – вилікує стоматит. При грипі добре допомагають ромашкові інгаляції, при ангіні – полоскання горла, а настій ромашки допоможе в такій нелегкій справі, як схуднення.

Ромашка для схуднення. Красива фігура без шкоди для здоров’я.

У народній медицині ромашка вважається незамінним помічником у боротьбі із зайвою вагою і жировими відкладеннями, так як вона нормалізує обмін речовин, а отже, коригує фігуру без шкоди для здоров’я. Настій і відвар ромашки допомагає впоратися зі стресами і робить позитивний вплив на шлунково-кишковий тракт.

Засіб № 1: Настій ромашки. Для приготування настою беруть 1 столову ложку квіткових кошиків. Заливають окропом і настоюють 30 хвилин. Після чого проціджують. П’ють цей настій теплим, 3 – 4 рази на день по 1/3 склянки до їди.

Засіб № 2: Відвар ромашки. Відвар готують з 2 столових ложок квіткових кошиків, які теж заливають склянкою окропу. Нагрівають на водяній бані протягом 30 хвилин. Наполягають 5 хвилин і, процідити, вживати по? склянки 2 рази на день.

Засіб № 3: Відвар ромашки з лимоном. Такий відвар стимулює роботу кишечника, надає проносне, жовчогінний вплив, виводить токсини, нормалізує метаболізм. Приймати даний відвар потрібно 3 рази в день по півсклянки перед едой. Для виготовлення потрібно 1 столову ложку ромашки залити склянкою окропу і готувати на водяній бані протягом 15-20 хвилин, потім остудити і процідити. Після чого додати в відвар сік 0,5 лимона.

Засіб № 4: Взяти 2 столові ложки м’яти, материнки, по 1,5 столових ложок брусниці, шипшини, по столовій ложці кропу, пустирника, сени, ромашки і по 0,5 столових ложок ламінарії, календули, деревію, череди, кульбаби. Збір добре перемішати і 1 столову ложку суміші залити 250 мл окропу і настояти 6-8 годин. Приймати настоянку по півсклянки 3 рази на день за півгодини до їжі.

Засіб № 5: Квітки ромашки, бруньки берези, трава звіробою і безсмертника береться в рівних частинах. Заварюється з розрахунку 1 столова ложка збору на? літра, настояти 15 хвилин. Приймати вранці і ввечері по 1 склянці. Після вечірнього прийому настою ні чого не їсти і не пити до ранку.

Засіб № 6: Взяти в рівних частинах лист берези, траву і насіння кропу, меліси, звіробою, кукурудзяних рилець, квітки ромашки, лист чорної смородини, траву деревію, коріння кульбаби і петрушки, плоди шипшини. Збір заварюють як чай і пити регулярно.

-----------------------------------------------------------------------------
« »