Продукти харчування, від яких поліпшується зір. | Віч на віч: омолодження, здоровий і красивий стиль життя

      Коментарі Вимкнено до Продукти харчування, від яких поліпшується зір. | Віч на віч: омолодження, здоровий і красивий стиль життя

Продукти харчування, від яких поліпшується зір. | Віч на віч: омолодження, здоровий і красивий стиль життя Продукти харчування, від яких поліпшується зір. Основні продукти харчування, поліпшують зір.

Зір, як і весь наш організм, необхідно починати зберігати як можна раніше. Найнебезпечнішими для зору є такі хвороби як: глаукома. катаракта. вікова дегенерація сітківки. І для того щоб уникнути появ всіх цих хвороб очей необхідно правильно харчуватися або можна сказати дотримуватися очну дієту. Дієта для очей набагато покращує зір і оберігає його від різних очних захворювань.

Важливою умовою, щоб зберегти зір і підтримати функції очей є правильне харчування. Для того, щоб правильно харчуватися, необхідно дотримуватися кількох принципів:

      – повинна бути помірність в їжі; – повноцінна, різноманітна, легкозасвоюваних їжа; – раціон продуктів, багатий вітамінами А, Е і С.

При будь-якому захворюванні очей необхідно їсти ту їжу, яка легко перетравлюється і засвоюється в нашому організмі. Найкраще вживати їжу натуральну, яка не зазнала тепловій обробці. Щоденний раціон людини не менш ніж на 60% повинен складатися з продуктів рослинного походження.

Відомо дуже багато продуктів, які при регулярному вживанні добре позначаються на роботі очей і стан зору людини.

Для того, що б виправити поганий зір і допомогти нашим очам впоратися з повсякденними стресами, необхідно вживати в їжу продукти, багаті антиоксидантами, а також продукти, що містять багато вітамінів А, Е і С. Ці вітаміни відмінно боряться з вільними радикалами, згубними як для зору, так і для всього організму в цілому.

Для того, щоб зберегти відмінний зір і відновити зіпсоване. а також допомогти одужанню очей від різних захворювань і патологій – життєво важливо саме правильне харчування.

А які саме речовини корисні для наших очей і гостроти нашого зору, ми розглянемо далі.

Продукти харчування, які покращують зір.

Добре живить всю систему очей морквяний сік. Морквяний сік дуже багатий на вітамін А. Цей сік добре і швидко засвоюється. Такий сік можна вживати, коли захочеться, але рекомендується двічі в рік пропити його обов’язково як ліки. Скільки пропість за часом? Один стакан морквяного соку щоранку натщесерце протягом місяця.

При захворюванні зорового нерва, катаракті і кон’юнктивіті радять вживати сік петрушки. Необхідно приймати не більше однієї столової ложки в день. Сік петрушки необхідно змішати з водою або іншим яким-небудь овочевим соком.

Дуже корисна суміш соку петрушки з соком моркви. Він особливо ефективний для відновлення хорошого зору, погіршеної через напружену роботу очей.

Добре «освіжає» очі і очищає кров і весь організм буряк. Пару столових ложок бурякового соку додати в морквяно-петрушечний сік – це буде вітамінна «бомба» не тільки для очей, а й для всього організму в цілому.

З літніх ягід для зору важлива чорниця. Рекомендується в сезон з’їдати десять склянок чорниці. Вона добре зберігає свої цілющі і вітамінні властивості у вигляді сирого варення (перетерти чорницю з цукром у пропорції склянка цукру на склянку чорниць).

Також позитивно на судини очей впливають абрикоси, причому в різному вигляді: натуральні, сік, курага, урюк.

І, звичайно ж, найбагатший продукт за вмістом вітаміну С – шипшина. Йому немає рівних і він незамінний. При вживанні шипшини кожен день забезпечується міцність і еластичність судин.

Люди, які страждають на короткозорість повинні вживати глід, який багатий каротином і аскорбінової кислотою (вітамін С) ..

Також багата каротином і необхідна для вживання в раціоні харчування людям з ослабленим зором гарбуз. Гарбуз можна додавати в салат, суп, пюре.

Людям, страждаючим якими хворобами очей. обов’язково необхідно один раз на рік пропити курс риб’ячого жиру.

У всіх продуктах для зору має перебувати два основних речовини: лютеїн і зеаксатін.

Для очей вони діють як антиоксиданти, тобто подовжують життя клітин.

Людям з поганим зором необхідно запам’ятати два кольори продуктів здорової їжі. Продукти помаранчеві багаті каротином і володіють антиоксидантними властивостями і темно-зелені продукти, що містять лютеїн і зеаксатін.

Продукти, які містять лютеїн і зеаксатін:

Також:

  • Які продукти покращують зір
  • що покращує зір
  • меню дитини із поганим зором