Низьковуглеводні дієти – рецепти

Низьковуглеводні дієти – рецепти Рецепти Страви з овочів

На 4 порції: 1 качан цвітної капусти, 150 г стручків квасолі, 80 г вершкового масла, 250 мл бульйону з кубиків, 250 мл молока, 150 г вареної шинки, 1 банка кукурудзи, 150 г сметани, каррі, 2 ст. ложки лимонного соку, цукровий пісок, 1 пучок петрушки, 8 яєць круто.

Цвітну капусту розділити на суцвіття і 15 хв відварювати в підсоленій воді. Стручки квасолі обсмажити у вершковому маслі. Влити бульйон і молоко, тушкувати 10 хв.

Шинку нарізати смужками, цвітну капусту і кукурудзу відкинути на друшляк і разом зі сметаною додати до стручкам квасолі. Приправити кар-ри, меленим чорним перцем, лимонним соком і цукром.

Петрушку посікти і разом з яйцями додати в рагу, злегка підігріти.

В одній порції 28 г вуглеводів.

Голубці

На 4 порції: 1 качан білокачанної капусти, 1 черства булочка, 1 цибулина, 400 г м’ясного фаршу, 1 яйце, 100 г замороженого зеленого горошку, сіль, мелений чорний перець, 0,5 ложки сушеного майорану, 2 ст. ложки рослинної олії, 400 мл бульйону з кубиків, 100 г бекону, кмин.

Капусту очистити, відокремити вісім зовнішніх листя і бланшувати в підсоленій воді. Решта листя нарізати смужками.

Булочку розмочити у воді. Цибулю нарізати кубиками. Вимісити м’ясо, яйце, віджату булочку, кубики ріпчастої цибулі цзелений горошок. Приправити фарш сіллю, меленим чорним перцем і майораном.

Начинку розподілити на капустяному листі. З двох сторін загнути, скачати трубочкою і обв’язати кожен голубець кулінарною ниткою. Обсмажити з усіх боків в рослинній олії. Додати бульйон, тушкувати 45 хв.

Бекон нарізати смужками, обсмажити. Додати капусту і тушкувати 20 хв. Приправити кмином, посолити, поперчити.

В одній порції 20 г вуглеводів.

Рибні страви

Смажена риба

На 4 порції: 4 склянки зерен кукурудзи, 3 яєчних білка, ‘/ 2 склянки знятого молока, 450 г філе морського окуня або іншої білої риби.

Нагріти духовку до 200 ° С. Подрібнити кукурудзяні зерна в кавомолці до консистенції пудри. Викласти в мисочку. В іншій мисці збити молоко і білки. Опустити шматочки філе в приготовлену суміш і обваляти в кукурудзяній паніровці.

На деко з антипригарним покриттям налити трохи води, викласти філе і побризкати водою. Випікати 20 хв.

В одній порції 23 г вуглеводів.

Форель з помідорами

На 4 порції: 1 розібраний форель (близько 800 г), 1 кг помідорів, 2 цибулини, 1 пучок пряних трав, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, цукор за смаком, 2 зубчики часнику, сік 1J2 лимона.

Духовку нагріти до 200 ° С. Помідори обдати окропом, очистити від шкірки і насіння, м’якоть нарізати невеликими кубиками. Цибулю і зелень дрібно посікти.

Лук обсмажити в оливковій олії. Додати помідори і зелень, тушкувати 10 хв. Приправити сіллю, перцем, цукром.

Рибу вимити, обсушити, скропити лимонним соком, посолити і поперчити. Часник подрібнити і розподілити всередині риби. Форель викласти у форму, полити приготованим томатним соусом і запікати в духовці під кришкою 30 хв. За бажанням прикрасити лимоном і зеленню.

В одній порції 14 г вуглеводів.

Супи

Картопляно-квасолевий суп

На 4 порції: 2 цибулини, 2 пучка коріння, 2 стручки солодкого перцю, 300 г картоплі, 2 ст. ложки вершкового масла, 300 г замороженої квасолі, 1 л м’ясного бульйону з кубиків, по 1 ч. ложці сушених майорану і чабера, 4 варені сардельки, 1 пучок цибулі-резанца, сіль, мелений чорний перець.

Цибулю нарізати часточками. Коріння, солодкий перець, картоплю нарізати кубиками.

У вершковому маслі згасити підготовлені овочі з картоплею і квасолею. Влити бульйон і довести до кипіння, додати сушені трави, 15 хв варити при слабкому кипінні. Сардельки наколоти виделкою, додати в суп і варити ще 5 хв. Лук-різанець нарізати кільцями. Суп приправити спеціями і подати на стіл, посипавши цибулею.

В одній порції 19 г вуглеводів.

Ароматний суп з макаронами

На 4 порції: 1 пучок коріння для супу, 1 цу-кіні, 1 пучок чебрецю, 1 цибулина, 2 ст. ложки рослинної олії, 200 г замороженої стручкової квасолі, 1,5 л овочевого бульйону з кубиків, 1 лавровий лист, тертий мускатний горіх, 75 г макаронів-спіральок, 200 г тофу (або сиру Фета), 1 пучок петрушки, 3 зубчики часнику, 2 ст. ложки оливкової олії.

Коріння і цукіні нарізати кубиками. Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на рослинному маслі. Додати овочі до квасолі і згасити. Влити бульйон, приправити чебрецем і лавровим листом, довести до кипіння. Посолити, поперчити і приправити мускатним горіхом. Додати макарони і варити 10 хв. Тофу нарізати скибочками. Петрушку посікти. Часник з петрушкою і оливковою олією подрібнити в міксері.

Змастити тофу соусом з петрушки і додати в суп, прикрасивши майораном.

В одній порції 21 г вуглеводів.

Густий овочевий суп

На 4 порції: 200 г помідорів, 2 моркви, 1 цукіні, 100 г бульб селери, 200 г савойської капусти, 100 г печериць, по 2 ст. ложки орегано і базиліка, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ч. ложка вершкового масла, 750 мл овочевого бульйону з кубиків, 1 лавровий лист.

Помідори очистити від шкірки і нарізати кубиками. Морква, цукіні і гриби нарізати скибочками, селера – кубиками, савойскую капусту – смужками. Зелень порубати. Ріпчасту цибулю і часник порубати і 5 хв пасерувати в вершковому маслі. Влити бульйон, додати лавровий лист. Додати моркву і селеру, кип’ятити 4 хв, потім ввести савойскую капусту і гриби, варити ще 4 хв. Приєднати цукіні з помідорами і варити ще 3 хв. Посипати зеленню та спеціями. Подати на стіл.

В одній порції 5 г вуглеводів.

Салати

Салат з шинкою

На 4 порції: 400 г шинки, нарізаної кубиками, 50 г тертого сиру, 1 яйце, 1 головка кочанного салату, 4 помідори, 150 г нежирного молочного йогурту, 50 г сметани, 1 ч. ложка тертої цедри лимона, мелений чорний перець, 4 шматочки хліба для тостів, 3 ст. ложки оливкової олії, сіль.

Яйце зварити круто, очистити і порубати. Салат і помідори нарізати шматочками і часточками відповідно. Для приготування заправки змішати йогурт, сметану, цедру лимона, сіль і перець. Хліб нарізати квадратиками і обсмажити в олії. Змішати салат, помідори, шинку, яйце, полити заправкою, посипати тертим сиром. За бажанням прикрасити скибочками лимона.

В одній порції 15 г вуглеводів.

Салат з редису з яйцем

На 4 порції: 4 яйця, 6 помідорів, 2 пучка редиски, 1 банка консервованої кукурудзи, 1 пучок цибулі-резанца, 250 г йогурту, 2 ст. ложки оцту з пряними травами, сіль, мелений чорний перець, 0,5 ч. ложки каррі.

Яйця зварити круто, обдати холодною водою, очистити і остудити. Помідори ошпарити, очистити і розрізати на вісім часточок. Редис нарізати тонкими скибочками. Кукурудзяні зерна відкинути на друшляк. У салатник змішати помідори, редис, кукурудзу і нарізаний лук.

Для приготування маринаду збити йогурт з пряним оцтом, сіллю, меленим чорним перцем і каррі.

Салат розкласти по тарілках і заправити маринадом. Яйця нарізати шматочками і розподілити зверху.

В одній порції 17 г вуглеводів.

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • низько вуглеводних дієт
  • низьковуглеводні страви
  • рецепти низькову
« »

_0.31MB/0.03908 sec