Низькокалорійні соуси для заправки салатів. Медичні статті на МедКруг. ru

      Коментарі Вимкнено до Низькокалорійні соуси для заправки салатів. Медичні статті на МедКруг. ru

Низькокалорійні соуси для заправки салатів. Медичні статті на МедКруг. ru Низькокалорійні соуси для заправки салатів

Автор: Анна Давидова

При словах «заправка для салату» в першу чергу представляється майонез. Геть зайвий жир! Даєш нові рецепти низькокалорійних соусів!

Скільки заправок для салатів без майонезу ви можете придумати, що не підглядаючи в куховарську книгу або в інтернет? Звичайно, майонез буває і домашнім, але низькокалорійним і дієтичним цей соус все одно назвати неможливо. До того ж: чи знаєте ви, скільки калорій додає налитий «на око» соус? В одному випадку з п’яти жінка, що намагається схуднути, не розуміє, чому вона їсть «тільки овочі», а вага стоїть на місці. І виною тому – соуси для заправки салатів.

Калорійність традиційних заправок

Всього в 100 г звичайного майонезу більше 600 ккал. У столовій ложці, якою ви щедро зачерпнули майонез з банки, не менше 15 г, так що рахуйте самі, скільки калорій ви отримуєте з однією порцією салату.

Величезна помилка – думати, що легкий майонез вирішить всі ваші проблеми із зайвою вагою і допоможе схуднути. У легкому майонезі 300 ккал, а ллємо ми його зазвичай без оглядки, від душі, сподіваючись на його «легкість». Ось тільки жир на боках і животі буде вельми відчутним.

Припустимо, ви вирішили, що майонез – зло, і перейшли на рослинну олію високої якості, наприклад, на оливкову. Воно, безумовно, корисно для серця, шкіри і мозку, проте його калорійність в півтора рази вище, ніж у жироEго майонезу. Ви як і раніше ллєте масло на сковороду прямо з пляшки, а помідори плавають в салатниці? Тоді порахуйте, скільки калорій ви отримуєте з порцією «некалорійного» овочевого салату, якщо заправляєте його оливковою олією? Ви здивуєтеся, але ваші очі вас обманюють. Налийте масла стільки, скільки зазвичай, але в порожню чашку, а потім відміряйте одну столову ложку. Результат вас не порадує: ви завжди наливали як мінімум удвічі більше. І «легкий» салат перетворювався на поживна страва з додатковими півтора сотнями калорій. Але не думайте, що ми проти якісних рослинних масел. Вони необхідні для здоров’я і мало чим можуть бути замінені. Тільки, наливаючи їх у салат, потрібно відміряти кількість ложкою і точно знати, наскільки калорийнее стає порція вашої їжі.

Деякі повністю замінюють майонез і масло сметаною. Однак у 100 г сметани або соусу на її основі не менше 300 ккал. Не самий дієтичний варіант, хоча куди кращий, ніж олійно-майонезні удари.

Низькокалорійні соуси для заправки салатів

Як же приготувати заправки для салатів без майонезу, масла і навіть сметани, щоб салат був смачним? Простіше простого.

Використовуйте в якості основи соковиті овочі та фрукти. Лимони, помідори, огірки, апельсини, кислі ягоди начебто брусниці та журавлини, навіть ківі – все, з чого за допомогою блендера можна отримати сік або рідке пюре, годиться для соусів. Звичайно, не обійтися без знежирених або низькокалорійних молочних продуктів: кисле, йогурт, мацоні, айран і звичайний одновідсотковий кефір в поєднанні з правильними інгредієнтами стануть дивовижно смачними салатними заправками. І не забудьте про соєвий соус.

Рецепти соусів для схуднення

Застава смачного соусу – поєднання кількох смаків. Найкраще, коли в заправці є відтінки кислого, солодкого, солоного і гострого. Користуючись цією формулою, ви ніколи не почуєте від близьких, що «чогось не вистачає», тому що соус буде ідеальним.

Солодкий смак дають апельсини, йогурт, стиглі помідори, болгарський перець. Якщо в соусі немає нічого солодкого, можна додати в нього щіпку цукру.

Солоні – соєвий соус і власне сіль. Краще використовувати морську, вона вважається більш корисною, ніж їдальня.

Гостроти соусу додадуть гірчиця, всі види перцю (у тому числі не забувайте про свіжий чилі), цибулю і оцет.

Кислинка в заправці береться з лимонного соку, апельсинів, ківі, кислих ягід і кисломолочних продуктів.

Фантазувати, по-різному поєднуючи інгредієнти, можна нескінченно. Жінка «з нічого» може створити не тільки салат, скандал і капелюшок, а й салатну заправку.

Огірковий соус

Огірки 300 г, червоний солодкий лук 1 шт. йогурт 50 г, свіжі трави за смаком (кінза, кріп, петрушка, базилік, зелена цибуля), лимонний сік (не менше 1 ст. л.), сіль, чорний перець.

Змолоти всі інгредієнти в блендері, за смаком додати солі, перцю і / або лимонного соку. Зазначеної кількості вистачає на салат на дві персони.

Томатний соус

Помідори (солодкі, наприклад, черрі) 300 г, часник 1-2 зубчики, кріп свіжий, лимонний сік, бальзамічний або винний оцет для гостроти (1/2 ч. л.), сіль або соєвий соус.

Перемолоти всі інгредієнти в блендері. Соус хороший для заправки будь-яких овочевих салатів.

Апельсиновий соус до рибного салату

Сік двох великих апельсинів, 2 ст. л. сухого білого вина, половина маленької червоної цибулини, 1 ст. л. хрону, сіль за смаком.

Вичавити сік з апельсинів, перемішати з вином, хріном і подрібненої в блендері цибулиною. Цибулю можна пропустити через прес для часнику. Посолити за смаком.

Найпростіший соус

Змішати соєвий соус із знежиреним йогуртом, додати лимонного соку або краплю бальзамічного оцту за смаком.

Також:

  • дієтичні заправки до салатів
  • соуси до салатів
  • ???????? loc:UA