Низькокалорійне морозиво для тих, що худнуть, рецепт

      Коментарі Вимкнено до Низькокалорійне морозиво для тих, що худнуть, рецепт

Низькокалорійне морозиво для тих, що худнуть, рецепт Низькокалорійне морозиво для тих, хто на дієті

Ви знову на черговий дієті, з її численними «категорично не можна», «заборонено», «не рекомендується». Перші кілька днів ви ще стоїчно переносите відсутність звичних задоволень, але далі… Запах свіжоспеченого здоби з магазинчика, розташованого неподалік, заважає зосередитися на роботі; на вулиці вічно жують, забруднені цукерками та морозивом карапузи так і норовлять потрапити на очі, з екрана телевізора докучливі реклами виливають на вас потоки шоколаду, згущеного молока, солодкої сирної маси.

Вас відвідує почуття обділеності і неповноти життя. Зрештою, ну чому вся реклама про їжу? Адже вогнезахист металоконструкцій, встановлення пластикових вікон, монтаж покрівлі – теж чудові теми. Але ні, на екрані смажена курка, абрикосовий пиріг і Кириешки… Тому бажання відправити в рот небудь солоденьке перетворюється на нав’язливу ідею. І ось ви задаєте собі питання про те, чим, власне, 52-ий розмір одягу гірше сорок другого і так чи необхідний вам купальник «бікіні». У пам’яті спливають підступні, що ослабляють волю фрази типу: «Чоловіки, хоч і собаки, але на кістки не кидаються», «Худа корова ще на газель», «Поки товстий схудне, худий здохне». І ви здаєтеся. Ненадовго. До наступної дієти.

Знайома картина? Тоді цей рецепт саме для вас. Домашнє фруктове морозиво допомагає втамувати тягу до солодкого і при цьому не додає зайвих кілограмів. Ця страва дуже просте, готується з доступних в будь-який сезон і, що важливо, недорогих продуктів. До того ж такий десерт відмінно очищає кишечник, сприяє нормалізації обміну речовин. Особливо приємно поласувати ним у літню спеку, але і в інший час року він доведеться до речі.

Отже, сам рецепт низькокалорійного морозива

    Вам знадобиться півкіло яблук. Бажано кисло-солодких сортів, втім, підійдуть будь – смак згодом можна буде підкоригувати. Ще необхідні: столова ложка цукру або меду (сидять на жорсткій дієті можуть обійтися без цих продуктів або використовувати замість них цукрозамінник) і, залежно від кислоти яблук, 1-3 столових ложок лимонного соку (можна замінити лимонною кислотою за смаком).

Ось, мабуть, і всі інгредієнти. Це не така вже складна справа, що не вогнезахист конструкцій, зрештою. І підвладне будь-якій господині, що представляє, як виглядає каструля.

    Яблука запікаємо або варимо до м’якості. В останньому випадку ми отримуємо ще і яблучний відвар – компот, що ніколи не буде зайвим. Плоди охолоджуємо, очищаємо від шкірки і протираємо через сито або роздрібнюємо в блендері. Додаємо цукор або мед (цукрозамінник), лимонний сік (лимонну кислоту). Все ретельно перемішуємо. Розміщуємо отриману масу у формочки для льоду – і на годину-другу в морозилку. Ось загалом-то і все. Незважаючи на простоту рецепта, морозиво виходить цілком «нічого собі так».

речі, яблука в цьому рецепті можна замінити грушами, сливами, абрикосами або персиками (останні варити не треба, достатньо обдати окропом, щоб легше зняти шкірку). Спробуйте також заморозити подрібнену м’якоть кавуна або дині – смачно і малокалорійно.

Є такі десерти можна хоч кожен день – на фігурі це не відіб’ється, а настрій покращиться. Приємного вам схуднення.

Також:

  • низькокалорійне морозиво