М’ясо птиці. Курка або індичка: що краще? | Чи не ліниве схуднення з Катериною Солміной!

М’ясо птиці. Курка або індичка: що краще? | Чи не ліниве схуднення з Катериною Солміной! М’ясо птиці. Курка або індичка: що краще?

Вітаю вас, мої дорогі друзі, на моєму блозі! Я дуже вам рада!

Всі знають, що м’ясо курки або індички низькокалорійне і допомагає худнути, тим не менш, виникає не мало питань, пов’язаних з м’ясом птиці: що з курки або індички найкорисніше: ніжки, крильця, грудка? Яке приготування птиці найкорисніше: варена, смажена, тушкована? І взагалі, що краще курка чи індичка? Давайте розбиратися по порядку, розглянемо кожен вид птаха по-окремо з точки зору корисності м’яса.

Курка

Куряче м’ясо умовно ділиться на 2 види:

    біле м’ясо – це грудка і червоне м’ясо – це стегна і ніжки.

В грудці не міститься нічого поганого, т. к в основному вся хімія (якщо вона використовується на виробництві) збирається або в стегнах і ніжках або в шкірі, тому до цих частин курки потрібно бути найбільш уважними та обережними.

Як ми знаємо, яловичину можна їсти з кров’ю, але ні в якому разі не курку! Це загрожує сальмонельозом! Загроза сальмонели дуже часто присутній на виробництві курки!

Грудка – це найцінніша частина курки, т. к. це саме дієтичне м’ясо! Саме грудку їдять всі спортсмени, тому що це чистий білок, до того ж з мінімальною кількістю жиру. Його там всього 10-15%. В 100г курячої грудях міститься 23г білка (протеїну) і всього 2-2,5 г жиру!

Ніжки – більш жирне м’ясо, але зате в них міститься триптофан. речовина яке стимулює вироблення ендорфінів – гормонів задоволення. Так само в ніжках міститься достатня кількість заліза. що дає можливість підкріплювати нашу систему, при нестачі гемоглобіну в крові.

Стегно курки містить багато холестерину і тому використовується не всіма, до того ж у стегні накопичується все шкідливе.

Цінний рада дієтологів

Багато людей, які стежать за своєю фігурою, займаються фітнесом часто захоплюються яким-небудь одним видом м’яса, яке містить дуже мало жирів! Ідеальні в цьому сенсі, звичайно, курячі грудки. Однак, потрібно розуміти, що в різних видах м’яса містяться різні набори амінокислот, тому якщо ви їсте тільки один вид м’яса, наприклад, ту ж курячу грудку, то у вас все одно вийде дефіцит деяких амінокислот, тобто не вистачатиме тих, які є в яловичині або індички.

Тому потрібно урізноманітнити свій раціон! Вживайте різні сорти м’яса і не зацікліватся на якомусь одному. Дотримуючись цього принципу, правильне і низькокалорійне харчування ніколи не буде здаватися вам одноманітним або несмачним! І не набридне!

Курячі крильця – дієтичний продукт!

Я в шоці! Я ніколи про це не знала, більше того, я була переконана в тому, що курячі крильця дуже жирний продукт, і завжди відмовлялася від вживання їх в їжу! Але виявляється, в крилах курки не міститься ніяких шкідливих речовин! А шкіра на крильцях особливого роду, вона відрізняється від шкіри на решті тушці, вона тонша і дієтична!

Куряча шкіра на 1/3 складається з чистого жиру!

Курячий бульйон містить дуже багато хімії, яка переходить туди з курячого м’яса, якщо хімія використовується на птахофермі. Якщо ви не впевнені у виробнику купленої курки, якщо ви підозрюєте, що курку могли годувати антибіотиками та гормонами, то знайте, вся ця погань виявиться у вашому бульйоні!

Людський організму так влаштований, що за один прийом їжі він здатний засвоїти лише 30-35г чистого білка (протеїну) – це розмір трохи більше, ніж половина однієї курячої грудки.

Кращий спосіб приготування

Ідеальний спосіб приготування – це жарення на вугіллі або аерогриль, т. к. при цих способах готування зайвий жир з м’яса витоплюється, воно стає практично знежиреним, а разом з жиром йдуть і шкідливі речовини, які можуть в ній міститися!

Гарнір до курки

Який самий відповідний гарнір до курки? Ідеальний варіант – це овочі! Іноді можна побалувати себе і подати на гарнір до курки рис (буквально 2 столові ложки) – це теж буде дуже смачно і поживно!

Качка, гусак

Гусак – це дуже жирна птиця, в м’ясі гусака міститься приблизно 40-50% жирності! Зате гусяче м’ясо – це хороше джерело заліза, плюс в ньому практично не міститься холестерину. Однак, пам’ятаємо про жир, тому, якщо і є гусака, то тільки в особливих випадках (Новий рік, Різдво, Великдень).

Качка менш жирна. А качиний жир володіє деякими лікувальними властивостями (раніше його використовували при лікуванні туберкульозу). Качине м’ясо багате селеном, фосфором, а також жирними кислотами Омега 3 і Омега 6.

Індичка – унікальне м’ясо, що піднімає настрій

Індичка також є прекрасним джерелом маложирного білка (грудка), а також містить величезну кількість триптофану – амінокислоти, яка сприяє виробленню ендорфінів (гормонів щастя і задоволення). Тому, якщо у вас поганий настрій, їжте індичку! До того ж м’ясо індички дуже легко засвоюється організмом – аж на 99%. Тому індичка – це еталон серед усіх пташиних порід!

Індичка:

    Мало жирів Низькокалорійна Мало холестерину Легко засвоюється Дає швидке відчуття насичення

Резюме:

М’ясо птиці – це найоптимальніший білок. З усієї птиці найкращою та повноцінної є індичка. Тримайте себе у формі і їжте птицю хоч щодня! Ось вам на замітку супер низькокалорійний рецепт з фото дуже смачних курячих котлет з філе з кукурудзою і зеленню. Мммм..

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • дієтичне мясо
  • яке мясо дієтичне
  • Індичка чи курка користь
  • Дiєтичне м\ясо
  • дієтичне мясо птиці
  • мясо індика
  • мясо молодої качки на дієті
  • чи містить індиче мясо шкідливі речовини
  • чи можна на Новий рік їсти куряче мясо
  • чи можна при дієті істи індика
« »

_0.31MB/0.00345 sec