Грибний крем-суп: Низькокалорійні рецепти

Грибний крем-суп: Низькокалорійні рецепти Грибний крем-суп

Класичний грибний крем-суп робиться на жирних вершках, з вершковим маслом і борошном. Я вам пропоную не зовсім звичайний рецепт такого супу, менш калорійний, але при цьому не менш смачний. Не завжди те, що дуже смачно – дуже шкідливо і калорійно))) Орієнтовна калорійність мого супу 30 ккал на 100 гр. (Б 2,07; е 1,5; у 2,07). Хоча класичний грибний крем-суп теж не шалено калорійний, набагато важливіше, що зниження калорійності йде в основному за рахунок жирів. Приготування найпростіше, мінімум рукоприкладства)))

Що потрібно:

Гриби 500 гр.

Сирок плавлений для супу (з грибами чи з цибулею) – 1шт.

Вівсяні пластівці 4 ст. ложки

Вода 1,5 л.

Сіль

Замість 1 сирка можна використовувати 10% вершки 200 гр, ця заміна по калорійності буде практично рівнозначною, і трохи зміниться процес (я напишу про це нижче). Можливо, хтось захоче замінити т. к. у складі сирка є спірні добавки і, припустимо для дітей, краще варити з вершками (з гарним складом))).

Але мені до смаку більше подобається з сирком.

Гриби промити, порізати і покласти в киплячу підсолену воду, варити на середньому вогні 10-15 хв. т. к. нам потрібен хороший грибний бульйон (це про шампіньйони, інші гриби – час по необхідності, до готовності і можливо навіть на другому)

Бульйон з грибами перелити в іншу каструлю через друшляк. Якщо блендер занурювальний каструлю беремо більшого розміру, ніж потрібно. Гриби залишаємо в друшляку.

В бульйон додаємо сирок і пластівці, варимо на середньому вогні. Час варіння залежно від пластівців, до їх повної готовності і вони повинні розваритися, максимум 20 хв.

Додаємо гриби: все, половину, маленьку частину або не додаємо взагалі – вирішуємо самі. Я додаю маленьку частину, більшу залишаю шматочками, мені так подобається.

Подрібнюємо суп блендером, у мене блендер занурювальний, подрібнюю відразу і прямо в каструлі. Подрібнюємо до рівного кремового стану.

Додаємо залишені гриби (і вершки, якщо суп не з сирком), пробуємо на солоність, досолюємо, доводимо до кипіння і варимо суп ще 5 хвилин.

Все, суп готовий!

Додатково, для всіх, подати грінки або сухарики і окремо підсмажений до золотистого кольору цибулю. Для нас теж можна сухарики, якщо вони просто сушені в духовці і із зернового або висівкового хліба, калорійність супу це дозволяє)))

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • грибний бульйон з шампіньйонів низькокалорійний
« »

_0.3MB/0.04950 sec