Дієтологи вважають хліб кращим продуктом для схуднення – Росбалт. ру

Дієтологи вважають хліб кращим продуктом для схуднення – Росбалт. ру Дієтологи вважають хліб кращим продуктом для схуднення

ТЕЛЬ-АВІВ, 21 лютого. Виявляється, що хліб, якого так побоюються люди, що сидять на дієті, є найкращим продуктом. Такий висновок зробила директор відділення харчування і дієти тель-авівському лікарні “Іхілов” Ольга Раз-Кесснер, пишуть “Селянські відомості”.

Вона розробила свою програму зниження ваги на основі хлібної дієти. Свою систему Ольга називає “першим справжнім проривом в дієтології за десятиліття”, адже вона регулює рівень серотоніну, керуючий почуттям голоду і насичення.

Коли людина їсть складні вуглеводи – хліб грубого помолу з тонким шаром знежиреного сиру, хумуса, авокадо або овочами – раз на кілька годин, рівень серотоніну збільшується і залишається високим – виникає відчуття ситості. Жінки можуть з’їдати 12, а чоловіки – 16 скибочок хліба на день.

Ця дієта вирішує проблеми, через які організм накопичує жир, а не спалює його, і виправляє біологічний дисбаланс, який ускладнює зниження ваги. Ви звикаєте їсти здорові продукти – зелень, бобові, йогурт, яйця, супи і навіть продукти з високим вмістом білків.

Раз-Кесснер зазначає, що збалансована програма підходить діабетикам, не робити ін’єкції інсуліну, адже дієта “запобігає тягу до солодкого, знижує холестерин, артеріальний тиск і кількість цукру в крові, через частого прийому їжі дрібними порціями. Також ця дієта полегшує головні болі, мігрені, безсоння і захищає від перепадів настрою. Її легко дотримуватися і не потрібно кулінарних навичок “.

Сама ідея хлібної дієти з’явилася у неї в ході клінічного дослідження, яке проводилося в “Іхілов”. “Ми хотіли встановити зв’язок між харчуванням і серотоніном. Здоровим добровольцям давали різні типи їжі. І виявили, що коли люди їли їжу, багату білками, рівень серотоніну різко падав, а коли вони їли хліб, він збільшувався. І Раз-Кесснер зрозуміла, що хліб, який бояться їсти люди, що сидять на дієті, насправді – кращий продукт.

За статистикою, при більшості дієт лише 5% людей вдається через два роки не набрати скинуту вагу. Раз-Кесснер стверджує, що при хлібній дієті цей показник близько 15%.

Дієта складається з двох етапів. Протягом перших двох тижнів людина вживає переважно хліб і необмежену кількість овочів (за винятком картоплі і кукурудзи). Є необхідно раз на два-три години.

Після швидкої втрати ваги, приходить другий етап, підтримуюча дієта. Набір продуктів збільшується: замість хліба можна їсти макарони і коричневий рис, рибу, оливкову олію, супи, нежирну курятину, яйця або м’ясо три рази на тиждень, фрукти в помірній кількості, а овочі – в необмеженій. Необхідно також пити багато води і робити фізичні вправи.

Раніше британські вчені дійшли висновку, що жири в їжі не мають ніякого відношення до надлишкової маси тіла. Співробітники Кембріджського інституту досліджень метаболізму на базі лікарні Адденбрук протягом 10 років спостерігали за 90 тис. пацієнтів з різних країн. Вони порівнювали динаміку маси тіла з вмістом жирів в харчуванні учасників дослідження. Фахівці дійшли висновку, що люди залишалися в хорошій формі або набирали зайву вагу незалежно від обсягу споживаних жирів (тваринних і рослинних, насичених і ненасичених і т. д.). Таким чином, нормальна вага залежить не від жирів, а від загального числа споживаних кілокалорій.

-----------------------------------------------------------------------------
« »

_0.31MB/0.03996 sec