Дієта | Профілактика варикозу | Про варикозної хвороби | ЦЕНТР флеболог: Лікування варикозу варикозне розширення вен варикозна хвороба

      Коментарі Вимкнено до Дієта | Профілактика варикозу | Про варикозної хвороби | ЦЕНТР флеболог: Лікування варикозу варикозне розширення вен варикозна хвороба

Дієта | Профілактика варикозу | Про варикозної хвороби | ЦЕНТР флеболог: Лікування варикозу варикозне розширення вен варикозна хвороба Дієта

Починайте трапезу з тарілки вітамінного салату: наприклад, з білокачанної капусти, моркви, солодкого перцю із зеленню кропу і петрушки, сбризнутих лимонним соком, і соняшниковою олією. Заповнюючи шлунок, таке блюдо створює відчуття ситості, і містить максимум вітамінів, що зміцнюють стінки вен, а також рослинної клітковини, яка поліпшує роботу кишечника.

Перейдіть на легкі гарніри: намагайтеся зробити так, щоб вони містили більше клітковини і корисних речовин, і якщо стадающие надмірною вагою – менше калорій. Замість калорійної смаженої картоплі і не менш обтяжливою для фігури вермішелі приготуйте овочеве рагу. Наріжте 2 цибулини полукольцаміі обсмажте в рослинному маслі.

Очистіть кабачок середнього розміру, наріжте часточками, укладіть на сковорідку і перемішайте. Поріжте 5-6 помідорів, викладіть поверх кабачка і посоліть за смаком. Гасіть на повільному вогні – спочатку під кришкою, а коли овочі потонуть в соусі, без неї, щоб випарилася рідину.

Приймайте полівітаміни з кальцієм, залізом і іншими мікроелементами, – їх нестача може спровокувати застій рідини в організмі і посилення набряків, нічні судоми та інші прояви синдрому хронічної втоми.

обмежити споживання солі – тому що її надмірна кількість в їжі перешкоджає виведенню рідини і підсилює набряки.

Пийте зелений чай, – кажуть, завдяки традиційному упередженням до цього напою люди на сході довше живуть, меншою мірою обтяжені надмірною вагою і рідше інших народів страждають варикозом. Чайна церемонія в Країні висхідного сонця наповнена особливим духовним змістом і складною філософською символікою, але по суті справи процес його приготування нічим не відрізняється від загальноприйнятого канону. Кілька пучок зеленого чайного листа заварюють окропом, настоюють 7-10 хвилин і розливають по чашках. Однак учасники застільного ритуалу роблять все це надзвичайно красиво і зворушливо, п’ють цілющий напій не поспішаючи, дрібними ковтками і при цьому думають про щось високе. Психологи вважають, що саме в цьому криється головний секрет японського здоров’я.

Готуйте десерти так, щоб вони не пошкодили талії, віддавайте перевагу фруктам – вони містять менше калорій і багаті необхідними вітамінами, мікроелементами і клітковиною.

Постарайтеся чітко розділити для себе те, що для вен корисно і що ні, і віддавати переваги першого:

    Джерела вітаміну Е, що додає венах еластичність, – пророслі зерна жита і пшениці, сою, горох, квасолю, сочевицю, салат, зелена цибуля, печінка, яєчний жовток, кукурудзяна, оливкова і соєва олія. Продукти, багаті вітаміном С, який робить вени міцними, – плоди шипшини, солодкий перець, обліпиху, чорну смородину, білокачанну капусту, помідори, полуницю, агрус, петрушку, кріп, цитрусові, картоплю. Фруктові десерти, варення і напої, що містять вітамін Р (рутин), зміцнюючий венозні стінки і клапани, їм багаті шипшина, лимони, апельсини, грейпфрути, горобина, чорна смородина, волоські горіхи і чай. Кислі сорти вишні і темні сорти черешні, багаті особливими речовинами – біофлавоноїдами, які надають ягодам соковитий темно-бордовий, рубіновий або червоний колір. 20 ягід на день – дієвий засіб профілактики варикозної хвороби. Біофлавоноїди розчиняють тромби активніше, ніж аспірин, і полегшують просування крові по венах. Дари моря – устриці, мідії, креветки, краби, омари, восьминоги, кальмари, а також баранячі нирки і яловичу печінку. У них багато міді, необхідної для роботи ферментів, що синтезують еластин. Цей структурний білок сполучної тканини не дає венозним стінок “розповзатися” під напором крові, утворюючи варикозні вузли. Овочі, фрукти, висівки – рослинну клітковину, що змушує кишечник працювати як годинник і запобігає “немилі” венах запори. Сік, морс, квас, компот, чай – не менше 1,5-2 літрів на день: якщо в організм надходить мало рідини, кров стає в’язкою, що ускладнює її просування по венах і збільшує навантаження на них.

Зведіть до мінімуму:

    Жирне, борошняне і солодке для тих, що легко набирає вагу або вже має зайві кілограми. М’ясні наваристі бульйони, холодці, маринади, копченості, консерви – ці продукти побічно сприяють руйнуванню венозних стінок і клапанів. Кава (не більше 1-2 чашок в день і краще з молоком). Алкогольні напої та особливо пиво, тому що воно викликає затримку рідини в організмі і збільшує навантаження на вени.