Дієта при лікуванні від паразитів

      Коментарі Вимкнено до Дієта при лікуванні від паразитів

Дієта при лікуванні від паразитів Проти паразитів та інфекцій Принципи правильного харчування

Правильне і помірне харчування – основа здоров’я!

Врахуйте, що деякі продукти підвищують ризик зараження, тому прийміть до уваги наступні рекомендації.

– Уникайте харчових продуктів, які можуть викликати розвиток патогенних вірусів і бактерій, а саме: штучного цукру, пшеничного борошна, молока, продуктів глибокої переробки, пастеризованих продуктів.

– Намагайтеся не вживати продуктів, що містять алергени, наприклад: молочні продукти (за винятком кисломолочних, вершкового масла і сколотин), цукерок, мюслів – вчені виявили, що після зберігання протягом п’яти днів при температурі 28 градусів у них з’являються небезпечні токсини.

– У вашому раціоні повинні бути збалансовані кислотні та лужні продукти.

У будь-якому курсі лікування те, що ви їсте, завжди має значення. Збалансована дієта допомагає усунути неприємний запах з рота, покращує стан вашої мікрофлори і допомагає при лікуванні багатьох захворювань травної системи.

Круглий рік бажано вживати в їжу достатню кількість кислих продуктів, таких як квашена капуста, приготовлена??разом з морквою або цибулею. Ягоди з кислим і терпким смаком, наприклад, журавлина, мають здатність знищувати паразитів . Нерозбавлений сік журавлини майже миттєво вбиває трихомонаду. Таку ж дію проявляють морошка, чорниця, малина, інжир, лимон, хурма, гранати.

Не забувайте про буряк і хроні, їжте борщ, приправлений часником, курячий суп з морквою, петрушкою, цибулею, пореєм та іншими овочами. Такі страви покращують роботу кишечника і всього організму.

Така дієта підвищує ефективність антипаразитарного лікування і сприяє розвитку дружньої мікрофлори кишечника. При цьому створюється правильна внутрішнє середовище організму, яка є основою системи імунітету. Кишкова мікрофлора допомагає також нейтралізувати патогенні бактерії і паразитів.

Ще краще буде, якщо ви будете дотримуватися принципів харчування у відповідності з групою крові. особливо в період лікування.

Дієта під час лікування від паразитів

Які продукти рекомендується їсти

Всі натуральні кисломолочні продукти, такі, як: кефір, йогурт, сметана, сир, вершки. Не обов’язково зниженої жирності, але тільки без цукру і фруктових наповнювачів.

У кисломолочних продуктах містяться пробіотики – доброякісні мікроорганізми, які населяють шлунково-кишковий тракт людини. Прибуток нормалізують процес травлення і підтримують високий рівень імунітету, що перешкоджає розмноженню паразитів.

Вони легко засвоюються, так само, як і кисломолочні продукти.

Не забудьте випивати 3 літри негазованої мінеральної води в день. Її можна замінити високоякісним зеленим чаєм, червоним чаєм пу-ерх або свіжовичавленим овочевим соком. Корисний сік буряка, так як він багатий L-глютамином, і добре діє на кишечник.

Овочеві соки самі по собі мають протипаразитні властивостями. Тому замість салату і овочевих страв можна випити 300-500г свіжовичавленого овочевого соку.

Всі сорти круп, крім пшеничного (цільнозернові): гречана, вівсяна, житня і просяна; вівсяні і пшеничні висівки, спельта, амарант. Рис – тільки перуанський.

Картопля та продукти з картоплі

Картоплю можна їсти за умови, що ви не їсте заморожені продукти з супермаркету, такі, як заморожені чіпси. Це не відноситься до картопляним блинчикам, якщо вони не містять муку.

Овочевий суп, гірчиця, майонез, яблучний оцет, розчинна какао без цукру.

Хліб з непросіяного борошна з кислого тесту, хліб з цілісного зерна, імбирне печиво та печиво з цілісного зерна без меду або цукру.

М’ясо та м’ясні продукти

Телятина, яловичина, баранина, птиця, кролик, дичина. Вживання м’яса має бути обмежена до двох разів на тиждень. М’ясо може бути вареним, смаженим або тушкованим, але невеликими порціями. Для обіду годяться яловичина, баранина, кролик або індичка, проте слід уникати телятини через її кислотності.

До м’яса не повинно бути борошняної підливи або соусу. Для різноманітності ви можете з’їсти 100 г волоських горіхів, які задовольнять вашу денну потребу в білках, або 120 г деяких бобових рослин.

Риба і морепродукти

Всі види свіжої риби, консерви в маслі або власному соку.

Майже всі овочі корисні, особливо: цибуля, часник, брюссельська капуста, кабачки, огірки, буряк, кочення капуста, калі, морква, брокколі, фенхель, кольорова капуста, петрушка, цибуля-порей, редиска, помідори, крес-салат, салат, селера, шпинат, кольрабі, аспарагус, зелена цибуля, червона і біла квасоля, горох, нут і сочевиця.

Для смаження використовуйте тільки рапсове масло або кулінарний жир. Для салатів краще всього підходить оливкова олія. Можете використовувати натуральне вершкове масло, але не маргарин.

Соєві боби, борошно, молоко, напої, крупа, соєві вершки і тофу (всі без цукру).

Всі види горіхів, насіння кунжуту, соняшнику та гарбуза, кокосове молоко без цукру.

Продукти, яких слід уникати

Всі види солодких продуктів (цукерки, торти і т. д.) повинні бути виключені, так як цукор і біле борошно сприяють розмноженню небезпечних бактерій і вірусів. Фрукти, хоча й корисні, але вони містять цукор фруктозу, а це погано, якщо ви страждаєте від мікозу. Ось чому ви повинні перестати їсти фрукти протягом 2 – 4 тижнів.

Хоча зародки пшениці зазвичай вважаються корисними, вони можуть викликати розмноження грибків і, отже, повинні бути виключені. Ви не повинні вживати також алкоголь під час лікування. Пам’ятайте також, що не можна вживати ніякої солодкої їжі – ні тортів, ні цукерок, ні печива, ні меду, ні фруктів.

Заборонені продукти

Всі молочні продукти, що містять цукор або фруктові наповнювачі, наприклад: фруктові йогурти, ванільний сир, молочні напої, морозиво, пудинги і шербет.

Всі види фруктів заборонені без винятку! Це відноситься і до сухофруктів, варення, желе, фруктових десертів, пудингів і фруктовим йогуртам.

Забороняються всі алкогольні напої, такі як: пиво, вино, горілка, лікер, кава капучіно і солодкі напої.

Пшеничне і житнє борошно, пшенична крупа (кускус), чіпси, всі види рису, мюслі, містять фрукти, макаронні вироби і крохмаль, який можна зустріти в супах швидкого приготування або пудингах.

Всі види готових соусів у банках або пакетах, супи швидкого приготування, кетчупи, соєвий соус.

Білий хліб і тости, будь булочки (навіть з цілісного зерна), хлібці, сухарі, печиво, торти, солоні палички і т. п.

М’ясо та м’ясні продукти

Котлети в тісті, котлети з м’ясного фаршу.

Риба і морепродукти

Рибні консерви в соусі, паніроване рибне філе, риба, смажена у фритюрі, рибні маринади.

Як харчуватися після лікування

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • цукерки при глистах
  • антипаразитні продукти
  • дієта при цукорків
  • солодке вживання при глистах
  • харчування при глистах
  • чи можна цукерки коли лікуємо глисти