Дієта при алергії

Дієта при алергії Дієта при алергії: йогурт, цибулю і розмарин

Розмарин та інші пряні трави обов’язково повинні входити в харчування при алергії. Ці пряні спеції містять розмаринова масло, яке на думку японських дослідників, значно полегшує симптоми алергії.

Дієта при алергії: як рятує скромна цибулина

Дієта при алергії радить їсти більше цибулі – не для того, щоб приховати сльози від алергії сльозами від цибулі. А якраз навпаки – щоб зняти симптоми алергії. Все пояснюється тим, що скромна цибулина містить велику дозу Кварцетин – особливого антиоксиданту, який допомагає пом’якшити запалення і зупинити вироблення гістаміну з імунних клітин. Тим самим кварцетин знижує симптоми алергії. У цибулі кількість Кварцетин велике, але це не єдиний продукт, який може “похвалитися” змістом цього антиоксиданту. У дієту при алергії також входять яблука зі шкіркою і чорний чай.

Щоб імунна система адекватно реагувала на алергени, не провокуючи щоразу бойові дії, які ми терпимо у вигляді нежиті, сльозотечі, висипу і навіть набряків, необхідно створити імунним клітинам найкомфортніші умови. Для цього в дієті при алергії особливе місце відведено йогуртам з живими культурами. Саме цей продукт максимально швидко і делікатно забезпечує здорову мікрофлору кишечника і нормалізує роботу імунних клітин.

Ароматні трави в дієті при алергії

Пряні трави в дієті при алергії грають роль набагато більшу, ніж просто спеції. Особливо це стосується таких приправ, як розмарин, орегано, майоран, меліса, шавлія. Завдяки високому вмісту в них розмаринового масла, ці трави мають яскраво вираженими протизапальними властивостями і одночасно допомагають зменшити симптоми алергії. Пряні трави годяться для будь-якої страви і гарнірів, так що способи їх вживання обмежує тільки ваша власна фантазія.

Дієта при алергії: що виключити з меню?

Якби дієта при алергії не мала винятків, це виглядало б більш ніж дивно. Дійсно, існує ряд продуктів, які з тих чи інших причин можуть викликати алергічні реакції, і тому їх краще виключити з раціону. Серед них: мед (причому це може бути всього якийсь один вид меду), жирне червоне м’ясо. А також фрукти і овочі, що викликають так звану перехресну реакцію. Наприклад, люди з алергією на пилок берези нерідко відчувають неприємні симптоми, коли їдять яблука або сливи. Як правило при такого роду реакціях допомагає термічна обробка продуктів – на свіжі яблука алергія може “спрацьовувати”, а на компот з яблук немає. Крім того, мало хто знає, що сильний головний біль після келиха червоного вина – ні що інше, як алергічна реакція. Справа в тому, що поряд з танинами і флавоноїдами в шкірці винограду міститься гістамін. Значить, в дієту при алергії виноград і вино теж краще не включати. ??

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • дієта при алергії
  • що можна істи при алергіі
« »