Дієта під час посту | Дієти | Журнал “По-жіночому” ?

Дієта під час посту | Дієти | Журнал “По-жіночому” ? Дієта під час посту

Для здорових людей пост корисний, і це величезна підтримка для бажаючих схуднути.

Віруючій людині набагато простіше переносити пост, так як людина знає, навіщо він це робить. Коли є серйозна мотивація, набагато легше переносяться різні обмеження.

І, набагато складніше тим, хто вперше наважився на такий крок, і ще і вирішив при цьому скинути зайву вагу. Різке початок відмови від звичної їжі і різке закінчення від неї можуть нашкодити організму.

Дієта під час посту переслідує дві мотивації:

    1.Соблюдать пост 2.Расстаться з ненависними кілограмами

Отже, дієта – мотивація, дотримуватися посту – серйозна мотивація. Але потрібно знати, якщо ви постите вперше, тривале утримання від їжі, до якої ми звикли, це серйозне навантаження на організм, а особливо на психіку. А так як перед вами стоїть два завдання: дієта під час посту, то і виконати їх буде простіше.

Що можна вживати в їжу під час посту:

1. Каші – важлива складова раціону. Готувати тільки на воді і без додавання олії.

2. Овочі – основа харчування, можна їсти варені, тушковані, приготовані на пару, сирі і запечені.

3. Фрукти яблука, гранати, банани, цитрусові

4. Замість м’яса, молока і яєць, джерел білка, в їжу вживають баклажани, сочевицю, арахіс і всі рослини сімейства бобових.

Fорада для тих, хто худне

Потрібно пам’ятати, то і пісна їжа теж може призвести до набору зайвих кілограмів! Каші, хліб, картопля – джерела вуглеводів. Пам’ятайте і не забувайте про це! Не варто зловживати!

Дієта під час посту – справа серйозна. Якщо слідувати строго монастирським правилам, то по понеділках, середах і п’ятницях в основному йде сухоядение.

Сухояденіє – це коли можна їсти тільки сиру їжу: овочі, фрукти, горішки, мед. Але до сирояденіе відноситься і хліб, і квашені овочі.

Рибу можна їсти тільки в Лазареву суботу та вербну неділю. У ці ж дні церква дозволяє випити келих натурального виноградного вина.

Але, як показує практика, такого суворого режиму харчування дотримуються тільки священнослужителі та особливо віруючі.

Зразок меню для бажаючих схуднути

Сніданок

Каша, зварена на воді і без олії. Кашу можна готувати з фруктами, овочами та ягодами. Чай або кава.

Обід

Вегетаріанський суп, або суп з капусти з білими грибами, картопляне пюре, або овочеве рагу, або перець, фарширований овочами, компот.

Полудник

Кисіль, вівсяне печиво

Вечеря

На вибір: Гарбуз з квасолею, макарони з томатним соусом, овочеві голубці, трав’яний чай

Рецепти пісних страв

Запропоновані рецепти ви з легкістю можете включати в свій щоденний раціон.

Салат з білокачанної капусти і ананаса

Інгредієнти:

    300 г білокачанної капусти 1 болгарський перець 1 маленька буряк 300 г скибочок ананаса 6 листя салату Сіль за смаком.

Приготування:

Нашинковать капусту, ананаси подрібнити. Перець порізати тонкими кільцями. Опустити капусту і перець в крижану воду і залишити на 30 хвилин.

Промити і відварити буряк. Готову буряк почистити і порізати маленькими шматочками.

Листя салату викласти на дно салатниці. Зверху викласти підготовлені овочі. Посолити і залити салат соком з-під ананаса.

Суп з капусти з білими грибами

Інгредієнти:

    200 г білокачанної капусти 200 г білих грибів 1 морква 1 цибулина 2-3 бульби картоплі 2 помідори 100 г шпинату Рослинна олія, лавровий лист, перець, сіль.

Приготування:

Відварити гриби. Моркву і цибулю почистити і нашаткувати, потім обсмажити на олії, додати гриби і грибний бульйон, ще трохи загасити. Помідори обдати окропом і зняти шкірку. Порізати помідори невеликими скибочками.

Почистити картоплю і нарізати соломкою. Нашаткувати капусту, подрібнити шпинат. У каструлю налити 1 літр води, довести до кипіння. Потім опустить в воду картоплю, поварити хвилин 5. Додасть капусту, помідори, шпинат, лавровий лист, перець. Поварити хвилин 15. Додати гриби з морквою і цибулею. Суп готовий!

Овочеві голубці

Інгредієнти:

    1 качан капусти 1 морква 2 болгарських перчика 2 головки цибулі 200 г печериць 2 столові ложки томатної пасти Сіль за смаком, перець, зелень, рослинне масло.

Качан капусти проварити кілька хвилин, розібрати на листя. Гриби відварити і дрібно порізати. Очистити цибулю, перець, моркву і нарізати маленькими шматочками.

Овочі і гриби викласти на сковороду з рослинним маслом, додати томатну пасту, посолити, поперчити, тушкувати 20 хвилин.

Овочі загорнути в капустяне листя, укласти у форму для запікання, залити бульйоном. Тушкувати в духовці 30-40 хвилин.

Готові голубці посипати зеленню.

Перець, фарширований овочами

Інгредієнти:

    5-6 штук болгарських перцю 2-3 моркви 4 помідори 2-3 зубчики часнику Соль. Перець, зелень Рослинна олія.

Почистити і нарізати дрібно цибулю. Помідори промити і порізати кубиками. Морква промити і нашаткувати дрібною соломкою. Подрібнити зелень.

Лук згасити на рослинному маслі, додати моркву, часник. Загасити мінут10. Додати помідори і ще згасити 5 хвилин. Посолити, поперчити.

Помити перець, зрізати верх біля плодоніжки, вийняти насіння. Перці бланшувати в кип’яченій воді хвилин 5.

Готові перці наповнити фаршем, укласти в сотейник або каструлю, налити воду або бульйон. Готуємо 20 хвилин.

Вівсяне печиво

Інгредієнти:

    1,5 склянки води 2 столові ложки вівсяних пластівців 2 столові ложки меду 6 столових ложок рослинного масла 1/3стакана цукру 0,5 склянки крохмалю 2 чайні ложки розпушувача 0,5 склянки подрібнених горіхів 2 столові ложки сухого маку

На сухій сковороді обсмажити вівсянку, потім змішати з медом.

Залити вівсянку з медом кип’яченою водою. Перемішати і остудити. Додати всі інші продукти, крім крохмалю з розпушувачем, які додати в останній момент. Тісто має бути як густа каша.

На деко, вистелений пергаментом, викласти шматочками тісто. Випікати в розігрітій до 200-220 градусів духовці 15-20 хвилин. Готове печиво посипати маком.

Приємного апетиту!

Не забувайте, Великий піст – це в першу чергу очищення душі!

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • мівіна грибна чи є дієтою
  • Чи можна исти мивину в пист
  • чи поправляються люди від пісних страв
« »