Дієта Ксенії Собчак для схуднення. Харчування за Шелтону

      Коментарі Вимкнено до Дієта Ксенії Собчак для схуднення. Харчування за Шелтону

Дієта Ксенії Собчак для схуднення. Харчування за Шелтону Дієта Ксенії Собчак

Ксенія Собчак у людей викликає суперечливі почуття: одні її відверто недолюблюють і морщаться лише при одній згадці імені зірки, інші з захопленням стежать за її успіхом і досягненнями в області шоу-бізнесу.

Одне можна сказати точно: її наполегливості в досягненні поставленої мети можна тільки позаздрити, не кожна жінка здатна досягти таких же результатів у житті, як Ксенія Собчак. Це відноситься і до того, як вона виглядає, чому сприяє дієта Ксенії Собчак для схуднення .

Для підтримки своєї фігури в належній формі Ксенія Собчак дотримується роздільного харчування по Шелтону. Крім того, вона не їсть після 6 години вечора і 4 рази на тиждень відвідує спортзал, проводячи там по кілька годин.

Головний принцип методики Шелтона: не змішувати лужної стіл з кислим. Він розмежовує продукти харчування, згідно з тією середовищі, яка потрібна шлунку для процесу їх переваріванія. По думку прихильників цієї теорії, основний шкоди організму людини завдає всім відоме не з чуток поєднання м’яса з хлібом або картоплею.

Герберт Шелтон – лікар-натуролог, творець теорії роздільного харчування. У процесі її розробки автором були використані матеріали дослідів у сфері вивчення фізіології травлення. За твердженням Шелтона, при одночасному попаданні в шлунок людини несумісних продуктів, процес їх перетравлення значно ускладнюється. При цьому неокіслівшіеся вуглеводи і жири мають властивість відкладатися у вигляді жирового прошарку. Саме тому проміжок між прийомом несумісних продуктів повинен становити не менше двох годин.

Ознайомитися з допустимим поєднанням продуктів можна, вивчивши таблиці сумісності продуктів, спеціально розроблені для роздільного харчування і різні рецепти. Переходити на таку систему харчування можна поступово, для початку харчуючись за новими правилами раз на тиждень, далі – більше! Ефективність методу буде видно вже через 2-3 місяці, а можливо, і раніше, але для цього важливо проводити очищення організму, в першу чергу – кишечника.

Переваги роздільного харчування:

• зменшення інтоксикації організму;

• поліпшення самопочуття;

• позбавлення від зайвих кілограмів;

• при постійному дотриманні правил харчування по Шелтону ви, напевно, досягнете гарних, а головне, стабільних результатів (втрачені кілограми не повернуться до вас знову).

Недоліки роздільного харчування:

• потрібно поміняти свої звички, що тягне за собою певні незручності;

• деякі труднощі, пов’язані з звиканням до роздільного харчування;

• постійне відчуття голоду, вам доведеться подумати, як зменшити апетит.

Деякі лікарі дотримуються думки, що роздільне харчування – це порушення нормального процесу травлення. За їх твердженнями, надто тривалий проходження правилам такої системи харчування може призвести до того, що органи травлення “розучаться” справлятися зі змішаною їжею. Вирішивши дотримуватися харчування по Шелтону, дотримуйтеся основних правил.

1. Їжте тільки тоді, коли відчуєте голод. У чому відмінність голоду від апетиту? Якщо ви із задоволенням з’їли б черствий шматочок хліба – це явна ознака того, що ви голодні.

2. Вживання води. Намагайтеся не пити мінімум за 10 хвилин до прийому їжі. Крім того, можна дозволити собі вживання рідини тільки через 30 хвилин після того, як ви з’їли фрукти, після вживання крохмалистою їжі – через 2 години, а після білкової – через 4 години.

3. Ретельно пережовуйте їжу.

4. Відпочинок до їжі і після неї обов’язковий.

5. Уникайте недобрих думок за столом.

6. Намагайтеся не переїдати. В ідеалі ваш шлунок повинен бути заповнений максимум на 2/3 об’єму (приблизно це обсяг долонь, складених у пригорщі).

7. За один прийом їжі вживайте прості страви, приготовані з невеликого різноманітності продуктів. Імпортним продуктам слід віддати перевагу місцеві. Вони набагато краще засвоюються.

8. Дуже важлива температура вживаної їжі. Температура холодних страв повинна бути не нижче кімнатної, гарячі страви не повинні обпалювати рот і губи.

9. Половина їжі, що вживається вами щодня, потрібно вживати в сирому вигляді. Більша частина продуктів на вашому столі повинна бути рослинного походження.

10. Ягоди і фрукти. Ці продукти ідеальні для харчування людини. Однак найкраще вживати їх як самостійного страви або з’їдати за 20-30 хв. до основного прийому їжі (протягом цього проміжку часу вони встигнуть покинути ваш шлунок). Проте категорично не можна їсти ягоди та фрукти після їжі. Чорницю і диню взагалі обов’язково вживати окремо від будь-якої іншої їжі (особливо диню).

11. Необхідно виключити повністю або хоча б обмежити вживання наступних продуктів: – рафінований цукор, а також все те, що готується з його використанням; – Копчення, ковбаси та соління; – Майонез, маргарин і рафінована олія; – Чай, кава, какао і газовані солодкі напої; – Мляві або несвіжі фрукти і овочі; – Різноманітні консерви, згущене чи сухе молоко.

Ми впевнені, що результати ваших старань не змусять себе довго чекати і ви будете настільки ж прекрасні, як Ксения!