Чим корисна їжа на пару – їжа на пару для схуднення

Чим корисна їжа на пару – їжа на пару для схуднення Парове харчування

Сучасні технології дозволяють не тільки смажити і запікати улюблені страви, а й готувати їх на пару. Вважається, що їжа, приготована в пароварці, куди краще обсмаженої на маслі.

Чим корисна їжа на пару і ефективна вона для схуднення? Подібним чином їжу готували ще в давнину: на каменях, розташованих поруч з гарячими джерелами, первісний людина мала можливість готувати не тільки коріння та фрукти, а й рибу.

В останні роки, коли на піку популярності правильне харчування та здоровий спосіб життя, люди все частіше використовують для приготування їжі пароварку.

Користь

Їжа, приготована на пару, має масу переваг. Такий спосіб зберігає природний смак продуктів, не деформує і не змінює колір страви. При обробці парою в їжі зберігаються не тільки смакові, а й поживні характеристики: кількість вітамінів і мікроелементів в приготованому блюді практично не змінюється.

Чим корисна їжа на пару? Звичайно, не всім продуктам підійде такий спосіб приготування. Гриби в пароварці втратять свій смак, а псуються, м’яті фрукти і овочі можуть придбати неприємний запах або деформуватися при обробці парою. А от для бурого рису, навпаки, приготування в пароварці є найкращим способом, тому що при варенні продукт втрачає велику кількість вітаміну В1.

Корисна їжа на пару ще й тим, що економить значну частину часу. Страви, приготовлені в пароварці, ніколи не підгорять, їх не потрібно постійно заважати і перевертати. За досить короткий термін продукти рівномірно доходять до потрібної кондиції. Більшість тих, що худнуть вже оцінили ефективність їжі на пару для схуднення. Такий спосіб приготування дозволить вам відмовитися від каструль і сковорідок, що вбивають всі корисні речовини в їжі. Багатьом смак страв, приготованих на пару, спочатку може здатися прісним: в цьому випадку ви можете використовувати різні соуси і приправи. Ті, хто харчується їжею на пару для схуднення, знають, що при смаженні і наступному розігріванні в їжі утворюються канцерогени. Крім цього смажена їжа негативно впливає на серцево-судинну і травну систему, печінку. Повертаючись до питання, чим корисна їжа на пару, варто відзначити ще кілька її переваг:

    Чи не створює відчуття тяжкості в шлунку, добре засвоюється; Не містить зайвих калорій; Перешкоджає відкладенню холестерину і шлаків.

Кому підходить

Постійне харчування їжею на пару для схуднення виявиться вельми корисним не тільки худне, а й хворим на цукровий діабет, атеросклероз, а також людям, страждаючим підвищеним рівнем холестерину в крові і серцево-судинними захворюваннями. Крім того включивши в свій раціон страви, приготовані в пароварці, ви помітите явне поліпшення стану шкіри. волосся і нігтів, підвищення імунітету. Парове харчування виявиться корисним для тих, кому за 40, а також дітям, які ще не встигли звикнути до жирної і смаженої їжі.

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • Чим корисне харчовання з пароварки
« »