Білкова і вуглеводна дієти | Дієти | Жіночий журнал Cosmopolitan

      Коментарі Вимкнено до Білкова і вуглеводна дієти | Дієти | Жіночий журнал Cosmopolitan

Білкова і вуглеводна дієти | Дієти | Жіночий журнал Cosmopolitan Білкова і вуглеводна дієти Як працює білкова дієта

Білкова дієта забезпечує стабільне і швидке схуднення. Як працює білкова дієта? Вона скорочує до мінімуму або повністю виключає з раціону вуглеводи. Вуглеводи – головні постачальники енергії в наш організм. Завдяки вуглеводами ми можемо займатися активними фізичними вправами. Якщо ж ти рухаєш мало, нерозтрачені вуглеводи відкладаються у вигляді зайвих кілограмів. Скорочуючи споживання вуглеводів, ти змушуєш свій організм черпати енергію з жирових відкладень. Навіть якщо ти не зміниш звичний ритм життя, білкова дієта дасть позитивний результат. Низкоуглеводная дієта принесе результати після двох тижнів (втрата ваги в середньому складе 3 кг), а сувора безвуглеводна дієта дасть схил вже через тиждень.

Білкова дієта: що під забороною?

Білкова дієта стоїть на двох стовпах: риба і м’ясо. Це головні білкові продукти, на яких грунтується білкова дієта. Кількість фруктів, овочів і круп залежить від того, який вид білкової дієти ти вибереш – низкоуглеводную або безвуглеводну.

Твоє меню має складатися з наступних продуктів: яйця, м’ясо (крім жирної свинини), риба і морепродукти, м’ясо птиці, цитрусові, сир, тверді сорти сиру, горіхи і насіннячка. Соняшникове насіння особливо важливі в білковій дієті: вони багаті жирами, які необхідні організму в обмеженій кількості. Повна відсутність жирів у раціоні може погіршити стан волосся і шкіри.

З овочів багаті білком томати, капуста і баклажани. Якщо ти допускаєш деяку кількість вуглеводів, то нехай це будуть овочі (кабачки, гарбуз, морква) і крупи (сочевиця, гречка).

Білкова дієта рекомендує повністю виключити з раціону хліб, картопля, солодкі фрукти, кукурудзу і цукор.

Вуглеводна дієта

Вуглеводна дієта працює за принципом споживання певної кількості калорій на добу. Це число залежить від способу життя, віку

і твоїх параметрів. Як правило, дівчатам віком від 20 до 30 років, провідним помірно активний спосіб життя, можна споживати 1200-1500 ккал на добу. Якщо ж ти не займаєшся спортом, кількість калорій можна сміливо скоротити до 1000.

Якщо ти звикла проводити дозвілля в тренажерному залі, то навіть 1500 ккал в день тобі може бути недостатньо. Розрахувати кількість калорій, необхідних саме тобі, допоможе наш калькулятор калорій.

Якщо ти хочеш схуднути, ти повинна поступово скорочувати кількість споживаних калорій на день до тих пір, поки тобі буде комфортно дотримуватися дієти без погіршення самопочуття.

Складні вуглеводи і прості вуглеводи

Вуглеводна дієта дозволяє споживати не всі вуглеводи. Вуглеводи поділяються на дві групи: складні, або комплексні, і прості. Складні вуглеводи довго розщеплюються і повільно збільшують рівень цукру в крові, енергії вистачить на кілька годин. Складні вуглеводи – це овочі, зерновий хліб, макарони з борошна грубого помолу, гречка і бобові.

Прості вуглеводи дуже швидко переробляються організмом, не встигнувши піти на користь, і відкладаються у вигляді жиру. Перше місце по шкідливості займає цукор і цукровмісні продукти: солодкі фрукти, мед. Також не рекомендується до вживання молоко, йогурти з добавками і молочні десерти.

Вуглеводна дієта не забороняє білки зовсім, особливо якщо ти займаєшся спортом. Білки беруть участь в будові м’язової маси і підвищують пружність шкіри.

Білково-вуглеводна дієта

Білково-вуглеводна дієта – це, по суті, просто правильне харчування. Білково-вуглеводна дієта включає в себе продукти, багаті і вуглеводами, і білками, але не все підряд і не в будь-якій кількості. Споживай більше білків, акцент на вуглеводи роби вранці. З’їдай на сніданок те, що дасть тобі енергії на цілий день, а з вечері повністю виключи вуглеводну їжу. Питайся дробно, маленькими порціями і не переїдай. Твій організм здатний робити тільки жирові запаси, але забезпечити себе силами про запас йому не під силу.

Правильно скласти своє меню тобі допоможе наша таблиця, де вказано калорійність продуктів і їх склад.