Без солі дієта | Дієти для схуднення

Без солі дієта | Дієти для схуднення Без солі дієта

Ця дієта відома вже багато десятків років і її ефективність перевірена часом. Дозволяє не тільки скинути зайві кілограми жиру, а й оздоровити свій організм, грунтуючись на принципах здорового харчування. Як видно з назви, вона передбачає вживання їжі без додавання солі. Дієтологи настійно рекомендують дотримуватися дієти без солі людям, які страждають хронічними захворюваннями.

Куховарська сіль (по науковому – хлорид натрію) не просто робить нашу їжу смачною, вона життєво необхідна для людини. Сіль – обов’язковий компонент лімфи, крові, всіх клітин і міжклітинної простору. Завдяки їй створюється изотоническое стан всіх тілесних рідин і стає можливим життя клітин. Іони натрію необхідні для нормального функціонування всього організму, для виведення надлишку калію, який дуже шкідливий. Правильний баланс калію і натрію підтримує необхідний тілу кількість рідини, регулює воду в тканинах, підтримує судини в стабільному стані, є джерелом утворення кислоти шлункового соку.

«Якщо без кухонної солі наше життя неможливе, то як можна сідати на дієту, яка її виключає? Це не логічно », – скажете ви. Ні, просто у всьому потрібна міра. Для організму людини денна норма споживання солі – 12-15 грам. Але ми споживаємо її значно більше, ніж нам необхідно. У багатьох продуктах сіль є спочатку, а ми звикли ще й підсолювати готові страви. У результаті надлишку солі отримуємо тільки проблеми: завдаємо шкоди нашим ниркам, артеріях, серцю, звідси – атеросклероз, гіпертонія і ішемія. Надалі, через дисбаланс водно-сольового обміну – набряклості і надмірна вага.

У чому ж «сіль» дієти без солі і принцип її дії?

При багатьох хронічних захворюваннях призначається сувора лікувальна солі дієта – вона повністю виключає додавання кухонної солі в готову їжу. Цей варіант дієти ми детально розглядати не будемо, залишивши її призначення та застосування медикам, а поговоримо про менш «жорстку» форму дієти, яка застосовується при ожирінні і набряклість, – її можна назвати малосолевой, так як під час неї дозволено трохи підсолювати їжу. < / p>

З продуктами ми отримуємо, в середньому, до 8-10 грам хлориду натрію. Звідси висновок: якщо норма в день – до 15 грам, то значить вживати ми повинні додатково не більше 5-7 грам (це неповна чайна ложка). У такому випадку ми врівноважить водно-сольовий баланс організму – підуть зайві кілограми, спадуть набряки, покращиться здоров’я загалом.

За два тижні дієти без солі можна скинути до 8-10 кілограм жиру.

Правила харчування під час лікувальної дієти без солі.

Потрібно слідувати основним принципам:

    вся їжа вживається і готується повністю виключаючи сіль; Тобто потрібно дрібно і маленькими порціями, 4-5 разів за день; виключена смажена їжа, все готується тільки на пару; масло можна трішки додати, але у вже приготовану страву.

Продукти, дозволені під час лікувальної дієти без солі:

    сухарі і житній хліб; супи на бульйоні з овочів; птах, нежирна яловичина, риба; каші їх різних круп; варені або сирі овочі (квасоля, капуста, огірки, картопля, кабачки, редис, помідори); фрукти; ягоди; яйця (але не більше одного за день); сир, негострий і нежирний сир, молоко; курага, інжир, родзинки.

Дозволено випивати до двох літрів води (краще мінеральної без газу) або зеленого чаю. Допускається вживання компотів і киселів.

Продукти, не дозволені під час лікувальної дієти без солі:

    все жирне і смажене; все копчене і гостре; все маринади і соління; м’ясні та рибні бульйони; баранина, дичина і свинина; всі кондитерські вироби.

Правила харчування під час малосолевой дієти при ожирінні:

    страви готуються без солі, а підсолити можна вже готову їжу; харчування має бути невеликими порціями, роздроблене на 4-5 разів (не менше); вставати з-за столу потрібно з відчуттям невеликого голоду.

Під час малосолевой дієти дозволені:

    – пшеничний і житній хліб (але не більше 200 г на день); супи на слабкому овочевому або рибному бульйоні; риба і м’ясо нежирних сортів; овочі (варені або сирі): капуста, редис, огірки, кабачки, квасоля, помідори – без обмеження, а картопля, морква, бруква, буряк – один раз на день у малій кількості; фрукти і ягоди; молочнокислі продукти, знежирений сир; яйця; масло (але не більше 10 г на день); кавовий напій і чай.

Під час малосолевой дієти заборонені:

    макаронні вироби, крупи і здоба; варення і цукор; кавуни, виноград і банани; копченості, прянощі, соління; кислі і гострі страви.

Курс дієти без солі, розрахований на 15 днів:

З 1 по 3 день: нежирна курка без шкіри (до 500 грам на день);

З 3 по 6 день: нежирна риба (також до 500 грам на день);

З 7 по 9 день: будь-яка каша на воді (краще гречка, геркулес або перловка), можна додати нежирне молоко, мед (до 250 грам на день), лимонний сік;

З 10 по 12 день: будь-які овочі до 2 кг на день, крім картоплі;

З 13 по 15 день: можна їсти будь-які фрукти до 2 кг на день, крім винограду і бананів.

Показання для застосування солі дієти:

Всім, хто має хронічні захворювання нирок і серцево-судинної системи, при ожирінні і набряклість.

Протипоказання для застосування солі дієти:

Ефект схуднення після курсу дієти без солі стійкий, якщо дотримуватися основних правил, щоб не набрати колишню вагу: рахувати калорії і в день вживати не більше 1300, не їсти поле 18:00. Повторно сісти на дієту можна через місяць.

-----------------------------------------------------------------------------

Також:

  • Дієта без солі
  • без сольова дієта
  • їжа без солі
  • Їсти без солі
  • дієти без солі
  • страви без солі
  • дієтичні супчики без солі
  • смачні страви без солі
  • чи мозна сіль під час дієти
  • що коли невживати сіль
« »